Un logo pentru blog este precum marca pe scrisoare!


Mi te-ai lipit de suflet, ca marca de scrisoare…Logo11

Cam asta isi doreste orice blogger incepator sau veteran ca sa murmure in surdina cititorii blogului pe care scrie.

Evident, nici eu nu fac exceptie si imi doresc ca gandurile pe care eu le astern pe pagina virtuala sa ajunga la cat mai multi ratacitori prin lumea virtuala si sa ii stabilizeze la mine pe blogul personal.

De asta mi-am ales si un nume asa de vesel: Blogurici…

Ce-i drept, inainte vroiam sa ii zic Clampanici, inspirandu-ma din mascota ce troneaza mandra in stanga paginii, dar prefer sa bloguresc, in loc sa clampanesc asa, de dragul de a clampani din tastatura…

Evident, conteaza enorm ceea ce scrii in articolele tale, stilul usor de tinut minte, dar, pentru ca vorbim de mediul online, inainte de orice, primul impact al unui vizitator cu un blog este, sigur imi dati dreptate, unul de ordin vizual.

Un cititor mai intai vede logo-ul bloggerului, mereu acelasi, sus, pe frontispiciul paginii, triumfator, de parca ar fi pe Acropole.

Eu cred ca un logo trebuie sa fie relativ simplu, alcatuit din putine elemente, cu impact puternic in mintea celui ce il vede, ca sa il diferentieze pe blogger de alti o mie, o suta de mii sau un milion scriitori  de ganduri de pe net.

Multi incearca sa se descurce singuri, asa ca isi deseneaza un logo in Photoshop sau, mai rau, il fura de pe net, crezand ca au facut o mare smecherie.

Rezultatul este jalnic in ambele cazuri: fie acel design logo este prost executat si nu spune nimic despre blogger, fie, in cazul in care a fost luat cu mult prea raspandita metoda copy/paste de pe un site oarecare, nu doar ca nu exprima personalitatea celui ce si-l pune in header sau chiar si pe cartile de vizita de blogger, dar chiar poate sa fie motivul inceperii unui proces adevarat, in care creatorul/proprietarul logo-ului cu pricina sa ceara despagubiri de la bloggerul copiator. 

Eu va recomand, in situatia in care scrisul pe blog este mai mult decat un hobby, tinzand sa se transforme intr-o adevarata afacere, sa apelati la o firma specializata in activitatea de realizare logo firma sau, in sens larg, design logo afacere, pentru ca, la un pret mai mult decat convenabil, daca ne referim la raportul pret/calitatea mesajului vizual personalizat transmis, puteti deveni proprietarii unui logo spectaculos, care sa va scoata din anonimat si sa spuna ceva (mai mult) despre dvs. decat un articol sau altul, luat asa, in particular.

In mintea mea, un logo este acel ceva care poate fi atasat de orice articol redactat de un blogger si ii intregeste scriitura, ii da acea nota specifica, acel detaliu (deloc nesemnificativ) care poate face diferenta.

Tocmai din acest motiv, eu va recomand, daca vreti sa faceti din scrisul pe blog o adevarata profesie, ca pentru mai multe amanunte sa intrati pe www.logo1.ro si o sa vedeti ca oamenii ce se ocupa de design acolo chiar se pricep, lucru dovedit si prin faptul ca rezista pe piata de circa zece ani.

Captură

articol scris pentru Toamna Bloggerilor Blogawards!