Un pixel mare cat inima mea: Romania (de la Catalin Nastasoiu zicere)


    La Webstock 2014, in principiu destul de plicticos pentru mine, care nu prea cunosteam pe nimeni pe-acolo, afara de vreo 2-3 exceptii importante, a fost in panelul de dimineata si un vorbitor care a salvat totul.

   Ce mai, chiar m-a emotionat cat de frumos a putut vorbi despre Romania.

   Catalin Nastasoiu, Grafic Designer, (nu „desginer” cum din greseala l-au trecut in pliantul de prezentare…)

   Omul a pleca tin urma cu 14 ani din Romania, scarbit de ce traia aici tocmai pe plaiuri americane. Iar acolo… acolo l-a izbit in centrul inimii dorul de Romania si de Buzaul lui natal.

   Si a inceput sa imagineze lucruri avand conturul tarii noastre…

   Totul incepand de la un pixel micut de tot, multiplicat, mai mult, mai mult, pana s-a transformat in tara.

   Mi-au placut obiectele lui cu straturi de Romanie, mi-au placut si desenele lui cu miez (le gasiti pe Facebook, daca dati o cautare dupa RONATIV)…

   Daca ma intreaba cineva cu ce m-am ales dupa prima participare la un Webstock i-as zice fara ezitare: cu o confirmare ca mai sunt si alti nebuni ca mine, ca sor’mea (si inca vreo cativa), care chiar tinem la tara asta asa cum e ea, cu margini zdrentuite, cu oameni painea lui Dumnezeu sau colturosi de-a dreptul, cu multa inteligenta si frumusete de aratat lumii intregi….

   Of, iubesc napraznic Romania, asemeni lui Catalin Nastasoiu, desi nu voi pleca niciodata de aici pentru asta a deveni constienta de acest lucru. Imi iubesc tara asa, pur si simplu, traind in interiorul marginilor ei neregulate, dar atat de minunat imbratisate de Dunare, de Marea Neagra…