Colectionara de secunde captive cautceas.ro cu personalitate puternica


logoAzi am revenit din expeditia mea in Tinuturile Timpului… Asa cum unii fac expeditii pentru studiat fluturi rari, eu am pornit sa descopar specii rare de copii ai lui Cronos…

Asa se face ca, in calitatea mea, total asumata, de cronograf uman, am adunat cu plasa mea de prins clipe o multime de secunde… Si n-a fost usor deloc!

Habar nu aveti voi cat de diferite sunt franturile de timp!… Unora le place sa se grupeze in roiuri, altele, dimpotriva, sunt secunde solitare, ce stau ascunse in cotloane aproape invizibile, de ceturi cenusii.

world-time-1-1161702-m

Unele secunde au aripi diafane si cand sunt fericite incing dansuri navalnice undeva sus, dincolo de nori, facand cerurile sa sclipeasca, altele sunt alcatuite din tristeti grele si abia se tarasc pe pamant, asemeni unor melci uriasi, lasand in urma lor dare plumburii, de lacrimi arzatoare…

Unele secunde pulseaza navalnic in ritmul iubirii, lasand in urma lor sunete colorate si culori sonore….

Alte clipe cuprind inlauntrul lor germeni de viata, asa cum altele contin semintele nefiintei…

Unele secunde sunt complete, rotunde, absolute: Yin-Yang-uri multiplicate la nesfarsit, inceputuri si finaluri de Timp…

Cat de diferite pot fi secundele doar un cronograf poate sa stie!

Am revenit din calatoria mea cu o clepsidra uriasa, plina pana la refuz cu tot soiul de clipe… Atat de plina incat acum risca sa se crape, iar secundele sa porneasca de-a valma prin lume si sa bulverseze oamenii, sa-i faca sa treaca intr-o clipita de la bucurie la tristete, de la speranta la dezamagire, de la exaltare la blazare, de la dragoste la ura…

Tocmai de aceea m-am decis sa ordonez un pic roiurile mele de secunde capturate, sa le domesticesc pe cat se poate, asa incat sa se insire bland, precum margelele pe o ata, nu sa alerge zapacitor izbindu-se dur de peretii de sticla, asa cum o fac acum, in clepsidra mea uriasa, de colectionara bizara.

Pentru asta am nevoie, desigur, de o mana de barbat… Un barbat puternic, aventuros, extrem de curajos, dispus sa se lupte cu noianul de secunde si sa iasa invingator in lupta cu armatele de clipe naravase ale lui Cronos.

O mana de barbat adevarat care sa stie sa poarte un ceas extrem de exact, pentru ca fluturasii mei de Timp Viu sa poata sa fie struniti cum se cuvine.

Cred ca un ceas Casio ar fi exact ceea ce imi trebuie pentru a-mi deserta colectia de Timp stransa cu atata truda a fiintei mele.

111gif

Asta le-ar trebui secundelor mele: un ceas durabil, de dimensiuni generoase, in care sa poata sa se simta bine, nu precum intr-o cusca de la o groteasca gradina zoologica a Eternitatatii.

Doar un ceas japonez poate sa faca fata situatiei, iar inginerul vizionar Tadao Kashio, atunci, in 1946, cand, pe ruinele unei economii devastate de razboi, a pus bazele unei companii extrem de inovative, probabil ca a intuit ca va putea sa sa schimbe un pic fata lumii cu produsele sale electronice, in randul carora instrumentele de masurat timpul au acum un loc de cinste.

Nu, nu mi-as dori un posesor de ceas vintage, din otel inoxidabil, asa cum erau acelea de prin anii 70 , ai secolului trecut!

Prea ar aduce otelul cu imaginea unor catuse, iar eu nu vreau ca sa transform in sclave eterne secundele capturate, legandu-le aripile de inger, ci sa le asez undeva, intr-o vale fermecata, unde sa aiba un zbor cat de cat ordonat. Nu militaros, doar un pic ordonat!

Prefer ca acel Casio cu cristale de cuart ce le va contine sa fie unul cu afisaj digital si sa aiba o carcasa usoara, de plastic, care sa imbratiseze bland componentele mecanismului intern.

Da, un posesor de CASIO mi-as dori, mai ales ca asa as putea sa urmaresc si in continuare cum se poarta cu secundele mele. Asta pentru ca, se stie, fiecare asemenea ceas nipon are un numar de model care povesteste in limbajului lui abstract despre o trasatura esentiala a acestuia si un numar de modul.

Probabil ca nu imi va fi chiar asa de greu sa gasesc un purtator de Casio precum imi doresc, pentru ca au un design recognoscibil.

Asemenea ceasuri sunt in zilele noastre raspandite pe tot globul, avand preturi accesibile, pentru ca toata lumea sa se poata bucura de calitatea lor deosebita.

Si pentru ca, promit eu, vor mai ramane niste roiuri de clipe cu totul si cu totul speciale, care s-au atasat de mine prea tare si nu vor sa ma paraseasca, o sa le asez cu grija intr-un elegant, functional si plin de personalitate ceas DETOMASO pentru femei, pentru ca asa vor avea si ele un culcus confectionat din cele mai bune materiale, iar design-ul italian le va placea cu siguranta.

Untitled 4

Si, cine stie, poate asa, secundele DETOMASO se vor impleti cu acelea CASIO si o poveste de iubire se va infiripa sub cupola sanctuarului Zeului TIMP…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s