Apa din piscina este contaminata cu bacterii? Foloseste sterilizatorul cu lampa UV pentru a combate rapid existenta acestora!


Apa din piscina este contaminata cu bacterii? Foloseste sterilizatorul cu lampa UV pentru a combate rapid existenta acestora!Apa este motorul vietii, intrucat este reprezentat ca fiind principalul aliment care mentine functionarea optima a organismului. Pe langa faptul ca aceasta este folosita pentru consumul alimentar, ea este folosite pentru intreprinderea treburilor casnice, cat si pentru realizarea igienei corporale si nu numai! Ei bine, odata cu venirea verii, piscina din curtea casei va fi cea care te va ajuta sa te relaxezi si sa te racoresti in zilele toride, ins ace te vei face daca vei constata ca apa este contaminata cu anumite bacterii sau virusuri? Vei renunta sa o utilizezi sau vei cauta solutii pentru a trata apa? Daca te aflii intr-o astfel de criza, afla ca poti folosi un sterilizator cu lampa UV pentru a trata apa din piscina, eliminand in totalitate bacteriile, virusurile sau mucegaiul din apa!

Cum functioneaza sterilizatorul cu ultraviolete si cum poate fi montat?

Radiatiile cu UV sunt in fapt radiatii electromagnetice alcatuite din trei tipuri de componente – UVA,UVB si UVC! In acest sens, studiile stiintifice au demonstrate faptul ca toate microorganismele existente in apa sunt sensibile atunci cand intra in contact cu radiatiile UV, intrucat acestea activeaza o reactive fotochimica cu And-ul. Piscina trebuie sa fie o zona sigura si igienica, mai ales daca este folosita de cei mici! Pielea este organul cel mai sensibil al corpului, astfel ca a intra in contact cu o apa contaminta poate afecta grav textura pielii si functionalitatea intregului organism! Astfel, daca iti doresti ca apa din piscina sa fie propice pentru a fi utilizata, foloseste un sterilizator cu ultravioletele performant. Prin aceasta unitate apa este pompata si ulterior este supusa unei lumini speciale asupra careia am facut unele precizari. Ei bine, sterilizatorul cu UV poate fi montat atat orizontal, cat si vertical, iar in functie de viteza apei care trece prin acest aparat se va alege si maniera in care capetele sale vor intra in apa.

Cat de eficient va fi sterilizatorul cu UV?

Sterilizatorul cu ultraviolete este benefic, insa gradul sau de eficienta este legat si de calitatea apei. In acest sens, recomandat este ca acest aparat performant sa fie utilizat in cazul in care apa are o duritate mai mica de 6gr, iar cantitatea de fie si de mangan au valori mai mici de 0,3 mg/l si respectiv, 0,05 mg/l. In cazul in care iti doresti sa folosesti un sterilizator cu lampa UV pentru a elimina microorganismele din piscine, trebuie sa testezi mai intai calitatea apei. Daca aceasta nu se incadreaza in parametrii redati mai sus, insa sterilizatorul reprezinta o optiune pentru tine, in primul caz trebuie sa folosesti un dedurizator, iar pentru al doilea caz sa folosesti un deferizator.

Daca iti doresti sa iti achizitionezi un sterilizator cu lampa UV pentru propria piscine, intra pe Clack.ro si regaseste toate informatiile de care ai nevoie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s