Marea Racoreala incepe cu un Ice Tea de la Arta Ceaiului!


O muzica relaxanta de pian si flaut, undeva pe malul unei mari turcoaz, savurand un ceai rece, cu gust exotic, de vacanta estivala, iata visul meu secret pe care mi-l voi indeplini peste cateva zile.


Marea Racoreala de la Marea Linistii„, un titlu de film care imi aluneca usor, pe cerul azuriu al mintii, picurandu-mi in suflet o pace adanca.


Iubesc ceaiurile din toate colturile lumii, mai ales de cand am descoperit intr-o dupa-amiaza torida de iunie link-ul Artaceaiului.ro, site-ul unde orice indragostit de bautura hidratanta, datatoare de energie, ar trebui ca sa ajunga.


Precum un copil ajuns intr-o cofetarie, un iubitor de ceai va fi incantat de multimea de tipuri de amestecuri mestesugite pe care le va intalni acolo.


Ceaiuri calde, dar si, mai nou, ceaiuri reci, menite sa ne transforme in oameni mai buni. Pentru ca ele ne pot invata din intelepciunea lor milenara, stransa in peste 5.000 de ani.


Ceaiul rece se bea pe glob, de prin secolul 18, dar americanii sunt aceia care l-au promovat cu fervoare mai ales dupa Targul Mondial din 1904. Povestea spune ca un comerciant englez pe nume Richard Blechynden avea la aceasta grandioasa expozitie un pavilion cu ceaiuri. O vreme caniculara a facut ca vizitatorii sa nu fie foarte amatori de inca o bautura fierbinete. Asa incat, intreprinzatorul britanic s-a gandit saii serveasca cu ceai rece pus in pahare cu gheata.


Ideea a fost geniala, dovada ca a devenit peste ani cunoscut ca inventatorului ceaiului rece.


Cu toate acestea, in secolul 18, primele ceaiuri de plante au fost un soi de cocktail-uri de ceai si alcool.


Iata o reteta dintr-o catre a epocii,  scrisa de  Lettice Bryan: 1 1/2 litru ceai tare, 2 1/2 cani zahar alb, 1/2 litru smantana dulce, o sticla de vin rosu sec sau sampanie. Se amestecau toate si se transformau intr-un cocktail delicios ce se sorbea dupa ce era racit cu sparturi de gheata. 

De unde luau gheata, pe vremea aceea cand nu aveau congelatoare? Din lacuri si rauri, evident!


Astazi, ceaiul rece este cea mai comuna bautura din USA: peste 80% din ceaiul consumat fiind ceai rece. 


Reteta e simpla: se dubleaza sau tripleaza cantitatea de frunze de ceai  comparativ cu un ceai fierbinte. 


Vreo 5-6 grame, adica 2-3 lingurite  de ceai verde se pot pune in frigider peste noapte  in vreo 200 ml de apa, iar infuzia se serveste a doua zi s cu gheata, lamaie, menta, dupa dorinta.


Daca nu va incanta reteta asta in mod deosebit, va invit in magazinul online Arta ceaiului sa va  alegeti combinatia favorita din colectia Ice Tea, o gama de ceaiuri delicioase pe care le poti prepara foarte usor (si) in varianta rece. 


Eu am trei ice ceaiuri preferate:


–  Juicy Raspberry – Ceai alb si ceai verde cu coacaze rosii si zmeura.

Ingrediente complete: ceai alb Shou Mei, ceai verde Ceylon, Sencha, stafide, coacaze rosii , aroma,zmeura (min. 2.4% )


– Black Caramel – Ceai negru cu gust de caramel.

Ingrediente complete: ceai negru, bucati de caramel (minim 3.4%), arome, cacao



Pina Colada – Ceai de fructe cu cocos si ananas.

Ingrediente complete: hibiscus, bucati de mar, fulgi de cocos (cocos, ulei de cocos, zahar) , arome, coaja de macese, stafide, bucati de ananas caramelizate (ananas, zahar)



Cum se prepara?


Urmariti videoclipul urmator si veti afla!

Daca veti intra pe artaceaiului.ro o sa descoperiti si alte informatii utile, dintre care, cele mai importante ar fi urmatoarele:

  • „Ice Tea by Arta Ceaiului e 100% natural, contine doar bucati de fructe si frunze de ceai
  • Ice Tea by Arta Ceaiului iti ajunge toata vara: comanzi sortimentele preferate din magazinul online; se  livreaza acasa in 24 – 48 de ore si le ai la dispozitie oricand ai chef sa te racoresti;
  • Ice Tea by Arta Ceaiului nu ingrasa, putand fi preparat fara zahar, sau adaugand o cantitate mica de miere sau indulcitor natural
  • Ice Tea by Arta Ceaiului vine intr-o gama larga de arome, data de varietatea ingredientelor. Ai de ales intre combinatii inedite de fructe “autohtone”: capsuni, fructe de padure, mere, pere, sau fructe exotice: mango, ananas, papaya, portocale rosii, banana.
  • Ice Tea by Arta Ceaiului se poate consuma atat in varianta fara teina de catre copii sau cei care vor sa reduca continutul de cofeina consumat, sau in varianta cu teina, pentru cei care vor sa se si energizeze in timp ce se racoresc.
  • Ice Tea by Arta Ceaiului e foarte simplu de preparat, ai control total asupra intensitatii gustului si poti sa-l iei peste tot cu tine intr-o cana termos.
Nu-i asa ca v-am convins sa va comandati si voi chiar azi cateva sortimente de ice tea? Zau ca merita!