Centrala termica pe lemne, o solutie pentru locuitorii din mediul rural


Centrala termica si cazan pe lemne„, iata ce cauta in aceasta luna tot mai des oamenii seriosi pe internet.

4376_1911_prd

Centrala termica pe lemne clasica vs. central termica cu gazeificare

Centralele termice pot sa fie de mai multe tipuri, dar daca ar fi sa ma refer strict la acele centrale pe lemne utilizate mai ales in mediul rural, trebuie sa subliniez faptul ca, aceia ce se vor orienta catre unul dintre modelele de centrale cu gazeificare au ales varianta castigatoare: o sa aiba si un cazan, plus o camera de ardere pentru combustibilul lemnos de dimensiuni impresionante, unde se vor putea pune inclusiv bucati de lemn mai mari.

Singura diferenta notabila intre modelele de  centrale termice pe lemne clasice si modernele tipuri de centrale pe lemne cu gazeificare este, din punctul meu de vedere,  ca acelea din cea de-a doua categorie functioneaza la capacitate maxima doar cu lemne foarte uscate, nu putem asadar, daca ne-am cumparat una,  sa mergem sa adunam vreascuri din padure ca in povestile bunicii (daca locuim la sat) si sa speram ca va da un randament nemaipomenit.

Daca proprietarul unei centrale termice pe lemne cu gazeificare se ingrijeste din timp, cu un an inainte macar, ca sa isi asigure suficient material de ardere, eficienta acestui mijloc de incalzire il va uimi cu adevarat iar investitia facuta initial se va amortiza cu rapiditate.

Combustibilul lemnos va arde aproape in totalitate, cenusa rezultata va fi mult mai putina decat ar putea sa isi imagineze vreodata, iar curatarea acestei centrale  termice se va face extrem de simplu.

Are un pret centrala termica pe lemne cu gazeificare dublu fata de una cu ardere clasica a combustibilului solid, dar va garantez ca merita cu prisosinta fiecare banut, avand in vedere fiabilitatea sa deosebita, daca se respecta de catre utilizator instructiunile de folosinta.

Unde se pot gasi asemenea sisteme de incalzire moderne?  Evident intr-un magazin instalatii!

Eu va recomand ca inainte sa intrati in primul magazin din oras si sa achizitionati o centrala  termica lemne cu gazeificare sa navigati un pic si pe internet, pentru ca si aici exista oferte de asemenea produse. Unele extrem de atractive!

Instalatii Complete – Roinstalatii este o varianta pe care eu o consider castigatoare in mediul virtual, mai ales ca o sa gasiti aici la un excelent pret centrala termica pe lemne dorita, fie ea clasica sau cu gazeificare.

Roinstalatii.ro este un magazin instalatii online ce ofera o gama larga de centrale termice pe lemne, la preturi foarte convenabile, de aceea nu trebuie sa ratati vizitarea lui.

In plus, clientii pot achita modelul de centrala termica ales si in rate prin Credius (exista o pagina speciala pe roinstalatii.ro in acest sens).

Transportul fara costuri suplimentare este garantat in localitatile acoperite de firmele de curierat cu care Roinstalatii au contract, cu  flota proprie sau cu transportatorii agreati.

Asa stand lucrurile, eu zic ca va grabiti sa o achizitionati, pentru ca exact in momentul in care scriu aceste randuri, un meteorolog cu o voce cavernoasa spune ca in curand va sosi in Romania un curent de aer polar.

Ar trebui sa il infruntam pregatiti, nu-i asa? O centrala termica pe lemne poate sa fie solutia salvatoare impotriva frigului iernii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s