Avantajele unui curs de improvizatie cu trupa Obligo


A invata cate ceva din arta improvizatiei este o metoda extrem de noua pentru oricine, indiferent cate tangente cu teatrul are, o tehnica de a se dezvolta pe plan personal, de a-si depasi zona de confort si a face pasi importanti pe calea unei comunicari eficiente in viata de toate zilele, a performa la locul de munca, a putea sa se integreze mai bine in societate, a-si imbunatati viata de familie, a descoperi in sine resurse nebanuite de creativitate.

Trupa Obligo, pe care o stii din concursul „iUmor”, te invita sa urmezi un curs extrem de atractiv de improvizatie care o sa iti permita sa va dezvolti pe planuri multiple.

In primul rand o sa afli cum poti scapa de teama de a vorbi in public (una dintre cele mai mari fobii ale omului contemporan). Cu actorii din trupa Obligo o sa inveti sa vorbesti in fata unor grupuri de oameni, sa nu fii paralizat de frica, sa te simti in largul tau in orice situatie in care trebuie sa iei cuvantul si sa tii un discurs sau o prezentare de 5 sau chiar de 30 de minute.

Urmand un curs de improvizatie cu trupa Obligo o sa poti face fata in viata de toate zilele unor provocari neasteptate, o sa fii pregatit pentru orice, deoarece vei constientiza ca motorul evolutiei este schimbarea, iar cele mai grozave intamplari sunt acelea ce nu se petrec „dupa un plan”, ci acelea ce apar brusc, dupa o logica doar de ele stiuta, iar tu nu ai altceva decat sa le tratezi cu umor si sa te adaptezi cat mai rapid lor.

Fiind un curs tinut de actori, evident ca acestia se vor ingriji ca tu ca capeti o dictie impecabila, inteligibila, dar si un limbaj al corpului in concordata cu ceea ce verbalizezi.

Un workshop de improvizatie, mai mult decat orice curs de dezvoltare personala, te ajuta ca sa constientizezi faptul ca nu poti sa traiesti singur, ca trebuie sa faci parte dintr-o echipa cu care sa fii in armonie, indiferent ca vorbim de echipa-familie, echipa-prieteni sau echipa-colegi de serviciu.

Cine stie sa improvizeze automat este o persoana mai creativa, capabila sa rezolve probleme diverse prin metode cu adevarat originale.

A face un moment de improvizatie este o calea de a fi „ACUM SI AICI”, fara a fi nevoie de vreo meditatie orientala in acest sens. Mai simplu spus, nu poti ca sa improvizezi daca nu esti focusat pe situatia respectiva, pentru a intelege rapid cu ce te confrunti si a gasi la fel de rapid o solutie salvatoare unui anumit aparent impas temporar.

Expresia de „a fi in flux”, foarte la moda in ultima perioada datorita lui Bruno Medicina si la noi in tara, poate sa fie inteleasa cel mai bine cand esti actorul unui moment de improvizatie. Accepti SCHIMBAREA si te lasi sa te poarte cu ea, adaptandu-te! Intelegi ca nu este profitabil pentru viata ta ca sa lupti impotriva curentului. Ce vrei sa fii: iarba sau stejar in furtuna? Daca ai ales varianta „stejar” mai gandeste-te un pic…

Intr-un curs de improvizatie esti provocat ca sa joci diverse roluri, unele extrem de neasteptate pentru tine, Asa o sa descoperi cum esti tu cu adevarat.

Nu in ultimul rand, vazand videoclipurile baietilor de la Obligo probabil va dati seama ca orele de cursul lor de improvizatie sunt niste ore de distractie la maxim, de relaxare, de destresare.

14206223_841832485918138_3761024823137577715_o

Te invit asadar sa te duci la un asemenea curs marca Obligo si, la final, vei fi cu adevarat schimbat (in bine)!