Mama a trecut la corpurile de iluminat cu led!


Mama are de saptamana trecuta aplice si plafoniere cu led de la Magic Led!

g

Zicea ea ca nu are incredere in produsele astea noi, mai ales in materie de iluminat, dar pana la urma a ajuns la vorba mea: uneori realitatea ajunge ca sa te oblige sa te conformezi si sa te deschizi in fata noutatilor tehnice vrei-nu vrei.

Stiu, era frumos candelabrul acela mostenit de la bunica, erau frumoase si aplicele de fier forjat realizate de tata, „la ciocan si nicovala”, ca sa glumim putin, dar tavalugul schimbarii a ajuns si in locuintele noastre, asa incat adaptarea este necesara supravietuirii urbane in secolul 21.

Oricum, becurile cu incandescenta nu se mai gasesc, iar stocul facut de ea in trecut urma sa se termine si el o data si o data.

Cu toate acestea, ar fi ramas fidela incandescentelor pana la ultimul bec din aceasta gama, doar sa saptamana trecuta: „Buum!!!” a avut loc un scurt-circuit in locuinta ei, din cauza ca a suprasolicitat reteaua, asa ca a trebuit sa aduca un electrician autorizat ca sa repare defectiunile electrice.

Si el a reusit ceea ce nu am putut eu: sa o convinga sa isi puna aplice si plafoniere in apartament!

Sunt extrem de moderne, iar consumul ledurilor in materie de energie electrica este aproape inexistent.

Le-a comandat online din magazinul Magic Led si a prins si o reducere substantiala la unele dintre produsele alese din aceasta gama.

usd

I-au placut asa de mult, incat a inlocuit inclusiv aplicele de pe hol, nu doar din camere si bucatarie.

A gasit acolo atat aplice led cat si plafoniere led pe care, dupa primirea coletului, electricianul le-a montat in doi timpi si trei miscari, deoarece au sisteme de prindere simple.

Avand o greutate foarte mica cu o lustra sau aplica banala, orice model de aplice cu led sau plafoniere cu led se preteaza a fi asezate atat pe tavan, respectiv perete, prin incastrare. Exista si variante de plafonere cu led suspendate, pentru aceia ce mai duc dorul vechilor corpuri de iluminat de odinioara.

Corpurile de iluminat de la Magic Led vin si cu accesoriile necesare montajului, asa incat orice electrician sau persoana care se pricepe cat de cat le poate instala pe un perete sau tavan de beton sau rigips fara probleme.

Cand ne referim la aplice led sau plafoniere led evident ca puterea becurilor cu care functioneaza este foarte importanta.

Noi am ales unele care au becuri de 22 de W pentru sufragerie ( echivalenta bec incandescent: 150W).

Durata de viata a unui bec LED este de pana la 50.000 de ore, asa incat ele vor fi schimbate de mama extrem de rar, motiv pentru care s-a terminat cu stocul de becuri ce ocupau locul in debara.

O plata mai mica la factura de electricitate, mai multa lumina in casa cu mai putini bani, un design modern al corpurilor de iluminat, iata principalele avantaje ale becurilor cu led.

Pretul lor, desi unora li  se pare un pic cam mare, se amortizeaza extrem de rapid, asa incat este cea mai buna solutie actuala inclusiv pentru iluminatul casnic.

Voi v-ati schimbat deja aplicele si lustrele vechi din casa cu unele moderne, cu led?

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s