ciora daunator periculos

Cel mai bun aparat de gonit ciorile si alte pasari daunatoare


Daca aveau la indemana un dispozitiv anti-pasari puternic, eroii din „The Birds”, unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Alfred Hitchcock, probabil ca nu ar mai fi trecut prin toate acele intamplari groaznice.

Exista pentru aceia ce se confrunta cu stoluri de inaripate daunatoare, care le distrug culturile agricole, tot soiul de metode. Unele mai mult sau altele mai putin eficiente. Mijloace sonore (inclusiv detonari), mijloace vizuale in miscare (baloane sau zmeie cu diverse forme) sau mijloace statice conventionale (sperietori clasice sau moderne), de toate pentru toti.

Problema principala legata de pasari este aceea ca devin treptat tot mai inteligente.

Producatorii de echipamente de alungare a lor sa fie cu un pas inainte, la fel ca si in cazul inventarii de aparate anti rozatoare si soareci tot mai performante si ele din aceeasi cauza.

Se pare ca lupta om contra daunatori (pasari, insecte, rozatoare) este fara sfarsit…

Citeam de curand un articol in care se spunea ca pagubele produse de cardurile de ciori agricultorilor francezi sunt anual tot mai mari, mai  ales in cazul culturilor de porumb.

Stim cu totii ce isteata poate sa fie o cioara. Daramite un stol intreg!

De aceea, a gasi un dispozitiv eficient cu adevarat care sa alunge aceasta specie de pe terenurile cultivate este cu adevarat o provocare majora pentru producatorii actuali.

Probabil ca nu v-ati imaginat ca pasarile pot sa produca daune importante si cladirilor in care locuim. Cauza? Mciora daunator periculosateriile lor fecale, ce au o aciditate extrem de mare. Cand ploua, aceste substante, ce se infiltreaza insidios in tencuielile imobilelor, intra in reactie chimica cu calcarul. In timp se produc deteriorari ale zidariei ce pot sa fie extrem de grave si sa necesite reparatii costisitoare.

In plus, pasarile ce traiesc in libertate (ciori, grauri, porumbei, vrabii), pot transmite boli grave si paraziti periculosi atat la om, cat si la animalele de companie.

Ajutoare in lupta cu daunatorii

Pe site-ul fara-daunatori.ro, cei interesati pot sa gaseasca mai multe tipuri de aparate cu ultrasunete de ultima generatie. Ele sunt capabile sa alunge eficient ciorile, graurii, vrabiile, porumbeii sau pescarusii, precum si micile mamifere rozatoare (soareci, sobolani).

Un dispozitiv eficient este aparatul impotriva pasarilor daunatoare electronic BR-14 ce are un pret de 720 de lei.

aparat anti daunatori

Acesta tine pasarile la distanta intr-un mod ecologic, fara folosirea de substante chimice periculoase. Emiterea de combinatii de sunete specifice pasarilor de prada si focuri de pusca raspandite prin niste difuzoare special orientate.

Modul de alimentare al acestui aparat anti-pasari este foarte bun. Dispozitivul se poate conecta la reteaua electrica de 220V, dar si la o baterie auto de 12 V.

BR-14 consuma doar 20 W, in conditiile in care acopera o zona de pana la 5.000 de metri patrati. In plus, poate sa functioneze la temperaturi ambientale cuprinse intre -10 si +40 grade Celsius.