Cel mai bun aparat de gonit ciorile si alte pasari daunatoare


 

Daca aveau la indemana un dispozitiv anti-pasari puternic, eroii din „The Birds”, unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Alfred Hitchcock, probabil ca nu ar mai fi trecut prin toate acele intamplari groaznice.

 

Exista in prezent pentru aceia ce se confrunta cu stoluri de inaripate daunatoare, care le distrug culturile agricole, tot soiul de metode, mai mult sau mai putin eficiente: mijloace sonore (inclusiv detonari), mijloace vizuale in miscare (baloane sau zmeie cu diverse forme) sau mijloace statice conventionale (sperietori clasice sau moderne).

Problema principala legata de pasari este aceea ca devin treptat tot mai inteligente, motiv pentru care trebuie ca mereu producatorii de echipamente de alungare a lor sa fie cu un pas inainte, la fel ca si in cazul inventarii de aparate anti rozatoare si soareci tot mai performante si ele din aceeasi cauza.

Se pare ca lupta om contra daunatori (pasari, insecte, rozatoare) este fara sfarsit…

Citeam de curand un articol in care se spunea ca pagubele produse de cardurile de ciori agricultorilor francezi sunt anual tot mai mari, mai  ales in cazul culturilor de porumb.

Stim cu totii ce isteata poate sa fie o cioara (daramite un stol intreg!), de aceea a gasi un dispozitiv eficient cu adevarat care sa alunge aceasta specie de pe terenurile cultivate este cu adevarat o provocare majora pentru producatorii actuali.

Probabil ca nu v-ati imaginat ca pasarile pot sa produca daune importante si cladirilor in care locuim, din animal-1298816_960_720pricina materiilor lor fecale, ce au o aciditate extrem de mare. Cand ploua, aceste substante, ce se infiltreaza insidios in tencuielile imobilelor, intra in reactie chimica cu calcarul si astfel se produc in timp deteriorari ce pot sa fie extrem de grave si sa necesite reparatii costisitoare.

In plus, pasarile ce traiesc in libertate (ciori, grauri, porumbei, vrabii), pot transmite boli grave si paraziti periculosi atat la om, cat si la animalele de companie.

Pe site-ul fara-daunatori.ro, cei interesati pot sa gaseasca mai multe tipuri de aparate cu ultrasunete de ultima generatie, capabile sa alunge eficient nu doar ciorile, ci si graurii, vrabiile, porumbeii sau pescarusii, precum si micile mamifere rozatoare (soareci, sobolani).

Un dispozitiv eficient este aparatul impotriva pasarilor daunatoare electronic BR-14 ce are un pret de 720 de lei.

product_2675

Acesta tine pasarile la distanta intr-un mod ecologic, fara folosirea de substante chimice periculoase, doar prin emiterea de combinatii de sunete specifice pasarilor de prada si focuri de pusca, zgomote raspandite prin niste difuzoare special orientate.

Modul de alimentare al acestui aparat anti-pasari foarte bun se poate face atat prin conectarea la reteaua electrica de 220V, cat si prin conectarea la o baterie auto de 12 V.

BR-14 consuma doar 20 W, in conditiile in care acopera o zona de pana la 5.000 de metri patrati si poate sa functioneze la temperaturi ambientale cuprinse intre -10 si +40 grade Celsius.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s