Alegerea pedalelor de bicicleta, o misiune dificila


bicycle-1868162_960_720

Turul Frantei o sa inceapa chiar mai curand decat crezi (1 iulie soseste iute!) si o sa iti dai seama in acel moment, poate, ca ai nevoie de niste noi pedale pentru bicicleta ta, pe care ai exploatat-o la maxim anul trecut si in aceasta primavara haotica.

Nimic nu trezeste mai mult pofta de a face incursiuni estivale pe doua roti in afara orasului, decat aceasta Mare Sarbatoare a iubitorilor ciclismului, Tour de France, care in 2017 va ajunge la editia 104.

Dar cum sa fii in ton cu evenimentul daca perechea ta de pedale bicicleta este deja uzata?

Sportaddict.ro te ajuta din vreme in acest sens, cu o oferta bogata de pedale biciclete, la niste preturi excelente.

Cum alegi cele mai potrivite pedale bicicleta?

Dupa modelul vehicului pe doua roti pe care-l posezi, dupa dificultatea traseelor pe unde vei haladui anul acesta si, desigur, dupa preferintele tale.

Daca esti la prima experienta de cumparare de acest gen, probabil te stapaneste un sentiment de usoara deruta, dupa ce vei afla ca exista la vanzare tot soiul de pedale, care de care mai sofisticate, mai colorate, din plastic, aluminiu, otel sau alte materiale interesante.

Pedalele de plastic  sunt foarte usoare si au un pret modic de pana in 20-25 de lei.

Sunt recomandate doar acelora ce folosesc bicicleta pe distante mici si destul de rar sau pentru bicicletele copilasilor nostri.

Au insa o rezistenta extrem de mica, se pot sparge si nu au deloc aderenta pe care ne-am dori-o in conditii de umezeala.

La Sportaddict.ro gasesti totusi in oferta online si pedale biciclete plastic cu elemente antialunecare BMX, ceva mai performante, la un pret bun.

pedale-bmx-force-plastic-transparent-portocaliu-1_copy_3_16

Cu niste preturi asemanatoare, foarte mici, gasim in catalog si pedale din aluminiu si plastic. Ele sunt formate dintr-o rama de aluminiu si un corp de plastic.

Se pot monta pentru bicicletele de oras, pe care posesorii nu le intrebuinteaza chiar foarte des. Au o aderenta redusa in orice conditii meteo (mediu umed, dar si uscat), asa incat mare atentie daca le vei alege pe ele.

Poti incerca sa le cumperi daca ai bugetul foarte limitat, cu un pret aproximativ egal cu al unui pachet de tigari, dar fii pregatit ca sa le schimbi destul de rapid cu altele noi. Oricum, e mai bine sa pedalezi, decat sa fumezi, nu-i asa?

La Sportaddict.ro gasesti la 25 de lei pedale de plastic cu rama de otel, ceva mai bune, daca nu iti permiti unele mai scumpe.

union-pedale-sp-940s-cage-sp-940_mic

Durata de folosinta strict limitata in timp si calitatea lor impune insa ca sa nu te aventurezi cu o bicicleta astfel dotata in afara orasului, daca nu vrei sa ai parte de surprize neplacute.

Pedalele din aluminiu 100% (corp + rama) sunt cam la acelasi nivel cu cele din plastic din punctul de vedere al calitatii sau ceva mai bine, dar mare atentie in privinta rezistentei la diversele lovituri generate de diferite obiecte dure, inclusiv de pietre sau asfalt.

pedale-union-sp-1300-titanium-sp-1300_xtr_gray

Pentru bicicletele de oras cele mai indicate sunt, se pare, pedalele din aluminiu cu insertii de cauciuc, pe care le poti achizitiona la un pret rezonabil, care nu iti vor goli contul din banca, dar nici nu vei fi nevoit ca sa le schimbi doar dupa vreo cateva curse cu bicicleta.

Mult mai rezistente sunt pedalele  CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic). Sunt mai scumpe, dar chiar merita sa investesti in ele.

Cele mai bune tipuri raman totusi pedalele Clipless SPD, foarte rezistente, care asigura un echilibru excelent intre greutate si functionalitate, asigurand un transfer de energie maxim, permitand rularea ideala pe traseele alese de ciclist.

pedale-union-spd-clipless-ax-crom-mo-high-end-rosu-union-pedal-sp-5600-9-16-aluminum-body-81x65mm-298g-red-9226-348175-1-product

In orice caz, daca nu te pricepi in alegerea pedalelor potrivite este mai bine sa intrebi un specialist.

El te poate sfatui cel mai bine ce pedale este mai bine ca sa alegi dintre cele peste 60 de modele oferite pe site-ul sportaddict.ro.

Comanda-le, instaleaza-le si apoi…spor la pedalat!