In 2017 se poarta stilul minimalist la site-uri!


In materie de web design Romania incearca si, zic eu, reuseste cu succes ca sa se alinieze tendintelor internationale ale momentului, specialistii autohtoni testand cu entuziasm diverse variante care se doresc a deveni adevarate „aspiratoare de vizitatori” (de la Ciprian Soleriu si Lorand Soares-Szasz citare!).

In acest sens, iata ca vremea romantica  a trecut si s-a renuntat la impopotonarea unui site cu tot soiul de brizbrizuri care iti luau ochii in urma cu niste ani si iti deturnau atentia de la mesajul esential pe care o pagina web trebuie sa il contina.

 

Va mai aduceti aminte cum web designerii se intreceau la inceputul erei internetului (hat, prin 2003-2004) ca sa iasa in evidenta cat mai mult prin aspectul site-urilor pe care le realizau si mai putin prin continutul propriu-zis al acestora?

 

Faceau arta pentru arta, desi acest lucru nu s-a dovedit a fi mereu profitabil pentru clienti.

 

Din fericire, acum traim o etapa in care stilul minimalist s-a demonstrat ca este cel mai percutant, continutul scris, foto sau audio-video, fiind acela care conteaza cu adevarat.

 

Titlurile scurte, sugestive, scrise cu fonturi mari, in culori prietenoase, capabile sa transmita emotii puternice, trezesc mai mult interes decat cele foarte lungi si greu lizibile, cu litere de mici dimensiuni, care obosesc vederea.

In plus, paginile web devin nu doar aerate, ci ajung ca sa se asemenea tot mai mult cu variantele pentru telefoanele inteligente.

 

Cu toate aceste, cred ca nu va trece mult, iar multi se vor rezuma doar la smartphone, renuntand aproape total la un calculator de birou sau la un laptop.

 

Pot ca sa va spun ca am intalnit deja destule persoane care afirma ca li se pare mult, mult prea obositor (!!!) ca sa mai deschida un calculator, din moment ce telefonul le este permanent la indemana.

 

Iar cand totusi o fac, variantele de site de tip clasic li se par prea incarcate cu detalii care le distrag atentia de la ceea ce cauta in acel moment pe pagina respectiva.

 

Iata de ce web designerii au ajuns ca sa creeze deja pe scara larga versiuni pentru desktop de site-uri personale sau de business care au meniuri ascunse. A ajuns ca sa fie mai de efect o pagina introductiva unde sa troneze o poza mare, colorata, plus un titlu incitant, socant pe alocuri, cat mai scurt cu putinta, alaturi de un meniu „de tip burger”.

 

Anul trecut, conform statisticilor, si la noi mai mult de jumatate din traficul realizat de principalii jucatori din comertul online a venit de pe mobil.

 

Iata de ce este nevoie de specialisti in web design care sa creeze site-uri de efect si aducatoare de profit in 2017, avand in vedere aceasta tendinta minimalista, ce pare ca sa creasca si mai mult in tara noastra in lunile ce vor urma.

 

Prin forta lucrurilor, o varianta de site pentru mobil este un soi de Pat al lui Procust, unde o sa intre doar ce este esential: pe sistemul ca mai putin inseamna (si) in acest caz mai mult!

Lucrurile devin tot mai complexe, pe masura ce se va trece de la imagini statice la gif-uri si animatii complexe, asa incat un proprietar de domeniu care vrea sa aiba un site cu adevarat deosebit, pe care vizitatorii sa il retina, nu se mai poate descurca de unul singur, ci trebuie ca sa apeleze neaparat la oamenii din domeniu.

 

Ei sunt in masura ca sa realizeze un proiect web la moda, apeland la niste solutii novatoare, dar si sa masoare rezultatele ce se obtin cand o anume varianta de site este lansata in online si sa schimbe, daca este necesar anumite detalii in scopul maximizarii efectelor dorite.

 

Am gasit in acest sens pe net o firma, DHost, care ii poate ajuta pe aceia ce doresc sa apeleze la servicii de crearea de web site-uri care sa respecte trendurile actuale, dar si cu pachete de hosting foarte accesibile ca pret, pornind de la 1,22 euro/luna.

Va invit sa intrati pe site-ul lor de prezentare – dhost.ro pentru detalii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s