Becuri vintage Edison, pentru case cu accente retro


gyCorpuri de iluminat, becuri vintage pentru decoratiuni interioare , becuri cu led, benzi led, iata ce are in oferta Savelectro, o firma importatoare si distribuitoare prestigioasa din Satu-Mare.

Am gasit pe net site-ul lor de prezentare de curand, cand eram in cautate de becuri Edison retro, pentru a-mi personaliza locuinta intr-un mare fel.

M-am saturat de becurile economice ce arunca in camere o lumina rece, dura, robotizata. Deocamdata nu vreau sa pornesc intr-o nava spatiala spre a cuceri Calea Lactee, asa ca m-am saturat de becurile astea impersonale.

Nici macar nu prea pot defini exact termenul de „lumina robotizata”, dar intelegeti voi, este vorba de lumina aceea artificiala de laborator.

Stiu, stiu, trebuie sa protejam natura, dar din cand in cand meritam si noi niste lumina calda, venita de la un bec cu filament, cu un design chic, care sa nu ne faca sa credem ca suntem intr-o naveta spatiala ce se departeaza tot mai mult de Terra.

Da, e adevarat, aceste becuri Edison vintage pret mic consuma mai mult decat un becurile cu led ultramoderne, dar ele au o misiune speciala, de a aduce un pic de romantism, de atmosfera de demult, spatiului unde se amplaseaza, nu sunt proiectate pentru o folosire cotidiana, in locuintele noastre.

Doar putintel de tot, ca sa fie un echilibru acolo unde locuim.

Stiti cum zic asiaticii: sa avem un echilibru in toate. Chiar si in privinta iluminarii spatiului.

Nu de alta, dar prea mult romantism si nostalgie strica, plus ca daca am lumina doar cu astfel de becuri odaile, nici macar nu am mai sesiza cat sunt de spectaculoase, asa, cu filamentele lor intortocheate afisate la vedere, insurubate in corpuri de iluminat special proiectate pentru a le pune in valoare frumusetea.

Inainte de a incepe cautarea online de becuri Edison retro, am aratat si eu poze cu ele prietenilor si toti au facut ochii mari si au exclamat cu incantare: „WOW!!! Ce tare!!!”

Bine, „tare” este aspectul lor, nu si puterea luminoasa,  in timp ce consumul unuia, in functie de ceea ce alegem, este 40 W pana la 60 W.

Lumina lor nu este chiar foarte-foarte puternica, ci una mai degraba difuza, mai intima, mai misterioasa.

Daca vreti lumina puternica, „de reflector”, alegeti un spot modern, un bec vintage este mai potolit, mai de moda veche, precum ii spune si numele.

Temperatura de culoare nu trece la aceste becuri vintage de 2.200 K, adica cu vreo 800 de K fata de cea a becurilor cu led cotidiene, ce pornesc de pe la 3.000 K.

Pentru a fi „becuri antistres”, intreaga lor suprafata trebuie ca sa fie expusa privirii.

Eu m-am gandit sa imi iau cateva pentru coltul meu de ascultat muzica clasica si de jazz, din camera de zi.

Am vazut eu la SavElectro un pendul vintage foarte chic, gen cusca metalica 1900, pe care mi-l doresc foarte tare.

Nu costa decat 127 de lei si este creat special pentru un bec Edison cu bulb avocado.

6336-800x1000

3 gânduri despre „Becuri vintage Edison, pentru case cu accente retro

Comentariile nu sunt permise.