Viata la container pare sa fie un trend care se impune din ce in ce mai mult si in Romania, dupa ce in strainatate deja nu mai este demult o simpla bizarerie.
Mai ales tinerele generatii, mult mai deschise la nou, considera foarte funny ca sa locuiesti, fie si pe o perioada limitata, intr-o asemenea cutie metalica speciala.
In definitiv, suntem constienti deja, intreaga viata avem de-a face cu tot soiul de cutii in care suntem captivi: cutia-camera, cutia-apartament, cutia-bloc de locuinte, cutia-masina, cutia-tramvai, cutia-metrou, cutia-birou, iar enumerarea poate continua la nesfarsit…
Oricat am vrea sa evadam din cutiile realului nu vom reusi. Daca spargem laturile unei cutii nu facem altceva decat sa ajungem intr-o alta cutie, in cel mai bun caz un pic mai mare decat anterioara!
Iata de ce, daca tot timpul vietii, ba chiar si dupa (apropo de sicrie sau urne funerare, carevasazica alte cutii!) avem de-a face cu ele, macar sa gasim unele nostime, mai iesite din tipare.
In strainatate s-au facut studii aprofundate, in incercarea de a intelege pentru ce tot mai multe persoane traiesc sau si-ar dori ca sa vietuiasca mai degraba in containere de locuit cu finisaje interioare si exterioare de cea mai buna calitate, decat intr-o casa obisnuita sau intr-un apartament traditional.
Parintii si bunicii nostri nu vor intelege probabil niciodata acest dor de „altceva”, in materie de locuit.
Chiar asa. De ce ar vrea cineva sa schimbe casa-cutie din caramizi sau din panouri prefabricate cu una construita din cutii metalice?
Iata in continuare doar cateva argumente dificil de combatut.
De ce sa alegi sa locuiesti intr-un container?
1) O casa container este foarte ieftina ca pret, mult mai accesibila decat o casa de lemn sau chiar o constructie modesta din caramizi sau prefabricate, cu destinatie de locuit, pe care o poti ridica de la zero in mediul rural.
2) Daca ai un teren proprietate personala, o locuinta realizata dintr-unul sau mai multe containere monobloc sau modulare se poate ridica in timp record, nu trebuie ca sa astepti luni sau chiar ani pana cand aceasta este gata de a fi data in folosinta.
3) Daca jocul de cuburi te-a pasionat cand erai mic, acum ai ocazia ca sa iti reactivezi creativitatea de odinioara si sa iti faci o casa exact asa cum o visezi, fara a te mai gandi la bani.
4) Un container monobloc sau modular cu destinatie de locuit are avantajul ca protejeaza mediul inconjurator, deoarece este o casa ecologica.
5) Este la moda ca sa ai acum, precum americanii si australienii, o casa container cu o arhitectura unicat, unde sa stai macar o parte din concedii, impreuna cu familia, daca o locuire permanenta acolo ti se pare, totusi, cam prea mult.
6) Locuinta container are o rezistenta neasteptat de mare la variatiile de temperatura, deoarece, in modul in care este conceputa, prin izolatiile performante pe care le are, ii protejeaza pe cei dinauntrul ei atat de caldura torida de vara, cat si de gerul patrunzator din miez de decembrie.
7) Daca nu iti mai place zona in care traiesti si vrei sa te muti, poti sa iti iei si casa cu tine, precum un melc sau o broasca testoasa, fara teama ca la relocare containerele ce o compun s-ar putea deteriora.
8) O locuinta container are un aer foarte modern, „de peste Ocean”, asa incat daca ti-ar fi placut ca sa te fi nascut in State sau in Australia, poti ca sa te imaginezi acolo, stand comod in casuta ta speciala din cutii metalice.
9) Un arhitect care se pricepe la conceput proiecte de case din cutii monobloc sau cutii modulare o sa te poata ajuta ca sa ai un spatiu de locuit senzational, personalizat, modern, pe care sa-l iubesti din tot sufletul. Si acest lucru e posibil la un pret pe care ti-l poti permite usor.
10) Structura lor rigida permite sa fie stivuite, precum containerele maritime pe un vapor, in diferite moduri. In plus, pot sa fie perfect izolate, sa fie dotate cu instalatii de sanitare, de gaze si electrice, precum si cu sisteme antifurt performante.
Un producator de containere de peste 5 ani din Romania este AG Business Containere si Acoperisuri SRL din Galati, care ofera celor interesati containere de locuit, case modulare la cheie, dar si containere monobloc si containere modulare si constructii containerizate cu alte destinatii.
Va invit pe site-ul lor, termocontainer.ro, unde o sa aflati o multime de lucruri interesate despre aceste tipuri de produse, veti afla concret preturile acestora, puteti vedea fotografii cu ele deja montate in diverse locatii, puteti cere si cotatii de pret pentru proiectele pe care doriti ca sa le realizati.
Asadar, ce ziceti? V-ar tenta sa testati si voi viata la… container?