Presa de balotat deseuri, indispensabila in procesul de reciclare


MACFAB-60-DE-FORTA-MAREIn marea categorie a echipamentelor de compactare a materialelor refolosibile, o presa de balotat deseuri pare a fi vedeta incontestabila. Si chiar este!

Acest lucru se intampla deoarece, in mod clar, are un mod extrem de simplu de functionare, are un randament senzational, nu e nevoie de cursuri complexe de pregatire pentru a putea ca sa o folosesti si, cel mai important, se poate utiliza in foarte multe domenii de activitate economica cu un real succes.

Compactorul de deseuri sub forma de baloti reuseste rapid ca sa reduca volumul materialelor reciclabile chiar si de noua ori, transformand mormanele de hartie, carton, mase plastice, pet-uri etc., in pachete de forma paralelipipedica extrem de tasate, cu o duritate foarte mare, ce se aseamana izbitor cu aceea a caramizilor (chiar mai mare, de cele mai multe ori!)

Indiferent daca vorbim de un agent economic industrial, de o unitate de tip HoReCa, de o unitate de invatamant sau spitaliceasca, o astfel de presa de balotat este extrem de utila, mai ales ca exista si o cerinta legala pentru persoanele jurdice din tara noastra ca sa ia toate masurile ce se impun pentru procesarea corecta in faza preliminara a deseurilor de diferite categorii rezultate din activitatea pe care o desfasoara in mod curent.

In linii generale exista doua categorii de compactoare de deseuri sub forma de baloti:

  • – prese de balotat orizontale;
  • – prese de balotat verticale.

1. Presele de balotat orizontale.

Acei agenti economici care au nevoie ca in activitatea desfasurata sa manipuleze un volum crescut de materiale refolosibile, in flux continuu, este indicat ca sa se orienteze in special spre compactoarele orizontale, pe care sa le amplaseze, pentru o eficienta crescuta, la sfarsitul liniilor de productie.

Aceasta categorie de prese de balotat sunt formate din doua parti: o parte prin care se pun deseurile si una in care se stocheaza temporar baloturile presate in prima camera a echipamentului orizontal.

2. Presele de balotat verticale.

Echipamentele verticale de compactat deseuri sub forma de baloti sunt proiectate special pentru a fi utilizate de catre acele persoane juridice care au nevoie ca sa prelucreze cantitati mici si medii de  materiale reciclabile, precum ar fi cele din hartie, carton, mase plastice etc.

Aceste deseuri se introduc in compactor prin partea de sus, iar baloturile obtinute au in final dimensiuni relativ reduse, fiind ulterior extrem de usor depozitat pana la preluarea lor de catre firmele de reciclare ce se ocupa de celelalte de faze ale prelucrarii acestor mareriale.

Avantajele balotarii deseurilor cu ajutorul preselor speciale

  • volumul deseurilor se reduce de la 1:10;
  • operatiunile de manipulare ale deseurilor sunt simplificate (supravegherea presei de balotat, transportul balotilor la locul de depozitare din incinta firmei, stivuirea etc.);
  • se reduce suprafata necesara depozitarii deseurilor;
  • incintele de depozitare sunt mai curate si mai sigure (se previne aparitia daunatorilor, dar si a incendiilor).

 

Publicitate