Pune poze profesionale pe blogul tau gastronomic!


Daca ati accesat pagina Gabriel Comanescu Biografie de pe site-ul fotograf-comanescu.ro, ati vazut ca aveti de-a face cu un fotograf polivalent, care urca incet, dar sigur, in topul tinerilor fotografi romani.


Spre deosebire de alti multi confrati de-ai sai, Comanescu Gabriel este un profesionist care nu se limiteaza doar la a face fotografii de nunta sau la alte evenimente de familie speciale, ci are o arie mult mai larga de servicii foto pe care le ofera, inclusiv in materie de realizare a unor poze de produse.


Foarte la moda, blogurile culinare se pare ca vor fi multa vreme in atentia userilor online, de aceea, oricine este food blogger trebuie sa puna la dispozitia vizitatorilor ce le acceseaza blogul nu doar retete bine alese, ci si poze de cea mai buna calitate, inspirationale pentru aceia ce le privesc.

Nu este simplu ca sa realizezi niste fotografii cu produse alimentare deosebite, iata de aceea, cateva reguli de urmat de catre aceia care vor sa incerce singuri sa faca poze cu preparatele gastronomice pe care pe pregatesc, pana cand se vor decide ca tot mai bine este ca sa apeleze la un fotograf profesionist, asa cum este Gabriel Valentin Comanescu, care chiar poate aduce un plus de valoare produselor culinare respective.

Cum se face o poza de produs pentru un blog culinar


1) Fii atent la echilibrul de alb.


La nicio fotografie, indiferent de tema, balansul de alb nu trebuie neglijat, dar cand vorbim de a face poze culinare, parca mai mult decat oricand trebuie sa il luam in calcul inca de la inceputul sesiunii foto propriu-zise.


Sursele de lumina trebuie sa aiba aceeasi temperatura a culorii, pentru ca sa existe o armonie a elementelor, sa se creeze o atmosfera anume imaginii respective.


Poate nu credeati, dar lumina mai rece sau mai calda se alege si in functie de preparatul gastronomic ce urmeaza a fi imortalizat in imagini.


Astfel, daca pozati o farfurie cu fructe de mare, atmosfera plina de exotism este data si de lumina calda, pe cand in cazul unei saramuri de crap merge mai degraba o lumina ceva mai rece.


2. Atentie la distantele focale utilizate in cazul fotografiilor culinare.

Distanta focala este distanta fizica dintre senzorul aparatului de fotografiat si centrul optic al obiectivului


De regula, trebuie ca sa ne concentram pe preparatul in sine, asa incat fundalul conteaza ceva mai putin, spre deloc.

Cadrul trebuie sa fie umplut cu imagina farfuriei respective, deoarece fiecare detaliu culinar este important, mai putin cu decorul bucatariei.


3. Atentie la scena in sine, chiar daca este vorba de  un preparat culinar.


Inlaturati orice element gen firimituri, stropi de mancare de pe farfurie, care ar putea scadea valoarea pozei respective si care ar trebui scoase ulterior, pierzand timp pretios, prin folosirea unor programe de tipul Photoshop, PhotoFiltre etc.


A face niste poze excelente pentru blogul culinar nu este simplu, precum se vede, de aceea este mai indicat ca sa se apeleze la profesionisti in domeniu.


Asa cum exista chefi in bucatarie, exista si chefi in fotografie.

A incerca sa faci de unul singur poze pentru postat pe internet cu mancarurile gatite de tine este o incercare care s-ar putea sa aiba tot atata succes cat ar avea tentativa de a pune un fotograf sa iti gateasca cine stie ce fel culinar exotic.


Gabriel Comanescu, de care va povesteam, are si el un articol pe blogul sau de fotografie despre trucurile necesare obtinerii unor poze gastronomice bune, insa de la teorie la practica este cale lunga.


Iata de ce este mai bine ca dupa ce accesati site-ul acestuia, cititi articolele pe teme foto de pe blog, va inscrieti pe pagina de Facebook Fotograf Gabriel Comanescu, sa apelati totusi la serviciile lui Gabriel Valentin Comanescu, daca va doriti niste fotografii de calitate pentru blogul de nisa culinara pe care il detineti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s