Alege un electrician autorizat pentru siguranta casei tale


Nu ne mai putem imagina viata in absenta energiei electrice, iata de ce pe masura ce devenim dependenti de tot soiul de aparate electrocasnice avem de-a face si cu diverse defectiuni de natura electrica ce trebuie remediate prompt de catre un electrician autorizat, precum sunt aceia de la 07Handyman.Cauzele defectiunile electrice dintr-o locuinta


Sursele electrice de uz casnic pot ca sa fie afectate atat de factori naturali (trasnete, deteriorarea stalpilor de inalta tensiune din cauza unor furtuni puternice, ruperea unor cabluri electrice care ne alimenteaza in casa cu electricitate), cat si de factori umani ce pot conduce la variatii de tensiune care pot sa deterioreze componentele electrice ale aparatelor aflate in functiune la un moment dat.


Sunt foarte periculoase scanteile pe care le fac la alimentarea cu energie electrica dispozitivele electrocasnice conectate la retea si care au defecte sau care sunt realizate din materiale de proasta calitate (asa zisele „chinezarii”).

Intrerupatoarele care au dimensiuni nepotrivite sau care nu sunt de calitate, precum si prizele defecte, pot sta la baza producerii unor scurtcircuite periculoase.

Multi proprietari romani sunt capabili ca sa isi inlocuiasca singuri intrerupatoarele sau prizele stricate, sa instaleze corpuri de iluminat in locuinta, dar nu intotdeauna este indicat ca sa si procedeze astfel.


Becurile care se ard prea frecvent pot avea drept cauza o conexiune slaba la mufa sau la circuit.

Topirile prizelor sunt destul de frecvente si pot conduce, in cazul in care nu sunt inlocuite la timp, la incendii de amplitudine mare.

Cauze principale ale aparitiei scurtcircuitelor

– uzura in timp a izolatiei conductoarelor;

 actiuni mecanice nepotrivite asupra conductoarelor instalatiilor electrice.


Iata de ce, in momentul cand va mutati intr-o casa noua unde se gasesc intrerupatoare care par sa nu actioneze corect sau deloc, precum si prize deteriorate, trebuie anuntat cat mai rapid un electrician autorizat care sa verifice serios instalatia electrica si sa faca inlocuirile ce se impun.


Folosirea concomitenta a mai multor aparate electrocasnice (cuptoare cu microunde, roboti de bucatarie, uscatoare de par, aparate de aer conditionat) pot sa fie si ele la baza intreruperii curentului electric.


Ideal ar fi sa utilizati un singur aparat de mare putere la un moment dat pentru a nu supraincarca reteaua.

Daca efectul persista, luati legatura cu un electrician local 07handyman pentru a va ajuta sa depistati problemele legate de electrocasnicele dvs. si a va asigura siguranta locuintei.