Alegerea corecta a unui cort de petrecere inchiriat


Sunt tot mai multe firme de corturi de inchiriat pentru evenimente in tara noastra pe masura ce a crescut cererea de asemenea produse atat din partea persoanelor fizice, cat si juridice.Unde se pot gasi corturi de inchiriat?


Cel mai usor pe internet, evident, dar si in anuarele profesionale si, de ce nu, chiar si la firmele de profil recomandate de rudele sau prietenii ce au folosit deja serviciile lor de inchirieri corturi.


Avand in vedere ca petrecerile ce au loc in aer liber sunt felurite (nunti, botezuri, zile aniversare etc.), exista si corturi de party diverse, incepand cu acele corturi cu forme clasice, dar si foisoare, corturi gen pagoda, corturi de inchiriat reglabile, corturi cu structuri diverse.


Ele pot sa fie decorate cu perdele sau draperii, pot sa fie inchise sau deschise pe una sau mai multe parti.


Firmele de inchirieri corturi de evenimente ofera, la cerere, chiar si produse conexe, precum ar fi: echipamente de iluminat, mese, scaune, fotolii, elemente de decoratiuni, ringuri de dans, scene (podiumuri), sisteme de sunet, sisteme de incalzire, camere frigorifice, vesela diversa etc.


Este dificil ca sa oferi un confort maxim oaspetilor la un eveniment desfasurat la cort, spre comparatie cu o sala de petrecere dintr-un restaurant, dar cu accesoriile puse la dispozitie se pot realiza adevarate minuni in aceasta directie.


Vremea este deseori schimbatoare, chiar daca locatie aleasa spre a fi amplasat cortul este frumoasa.

Iata de ce alegerea materialului din care acesta este confectionat reprezinta o  adevarata provocare. Consultantii firmei de inchiriat corturi sunt cei mai in masura ca sa va ofere sfaturi avizate in acest sens.

Materialul cortului de petrecere trebuie sa fie si extrem de curat, nu doar de o calitate excelenta.

Nimic nu poate lasa o impresie mai proasta invitatilor decat un cort murdar, rupt, cu aspect de vechitura, de second hand. Un cort de petrecere inchiriat trebuie sa fie asadar rezistent, impermeabil, luminos, elegant si… ignifug.


Aveti de ales intre un singur cort foarte incapator unde sa se desfasoare intregul eveniment si varianta mai complexa a inchirierii a doua, trei sau chiar mai multor corturi de party cu dimensiuni si destinatii specifice: unul pentru receptia propriu-zisa, unul pentru dans, unul mai mic pentru relaxarea invitatilor.

Specialistii recomanda ca pentru fiecare invitat asezat la o masa sa existe alocat macar un metru patrat in cortul principal.

Este nevoie ca sa existe spatiu gen culoare de trecere si pentru personalul de servire si pentru circulatia invitatilor care doresc sa iasa sau sa reintre in respectivul cort.

La fel, ringul de dans trebuie sa fie suficient de incapator, mai ales daca se amenajeaza in acelasi loc cu receptia.

Pentru copii mici si/sau persoane in varsta un cort mai mic este ideal pentru a avea parte de un pic de calm, de intimitate, fie si pentru o perioada temporara.

Mai trebuie si un cort-vestiar, asa incat atentie si la acest lucru.

Cum alegi in concret un cort de petrecere?


– viziteaza un showroom sau analizeaza cu foarte mare atentie cataloagele cu echipamente de inchiriat pentru evenimente ale firmelor de profil;


– ia legatura cu firmele de profil selectate si solicita detalii privind timpul de livrare, pretul inchirierii cortului de party si eventual al echipamentelor auxiliare, costul montarii si demontarii acestuia de catre o echipa a firmei.


Montajul si instalarea


Obligatoriu alege o firma care inchiriaza cortul pentru evenimente dar ofera si servicii de montare si demontare a acestuia dupa terminarea petrecerii respective.


Nu crede ca o sa poti ca sa rezolvi aceasta problema de unul singur sau doar ajutat de cativa prieteni saritori, deoarece se pot intampla multe lucruri neplacute, neasteptate, in ziua marelui eveniment. 


Nu te inhama si cu obligatia de a-ti monta singur (si de multe ori prost!) cortul pentru petrecere! Ai destule de facut in calitate de organizator!


Poate nu prea reusesti sa montezi nici macar un cort de doua persoane in camping, cand mergi in excursie, daramite unul pentru cateva zeci sau chiar peste o suta de persoane! De ce sa risti un dezastru in Ziua Z?


Ideal ar fi ca sa ai si o asigurare ce acopera raspunderea ta (si a invitatilor) pentru cortul inchiriat in cazul in care ceva neprevazut se va intampla la petrecere. Poate sa ia foc cortul din greseala, sa se deterioreze accidental si cu siguranta nu ai vrea ca sa il platesti ca si cand l-ai fi cumparat de nou!


Ideal ar fi sa inchiriezi cortul pentru un un timp suficient de lung, pentru a nu te grabi a doua zi pentru ca vine echipa de demontare a cortului. Lasa-ti timp sa respiri dupa finalizarea evenimentului!Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s