Tavane extensibile luminoase pentru amenajari interioare spectaculoase


O solutie arhitecturala moderna pentru a revitaliza un spatiu interior este aceea a montarii de tavane luminoase.



Plafoanele extensibile sunt cea mai ieftina metoda de a face schimbari cu vizibilitate mare fara costuri exorbitante.


Cu certe calitati estetice, termice si acustice, ele sunt tot mai larg acceptate si in Romania.


Tavanele luminoase sunt utilizate mai ales pentru locurile publice precum salile de receptie, salile de seminar, hoteluri, centre spa, piscine, baruri, care necesita o lumina ambientala speciala.


Exista tavane luminoase de forme diverse, ceea ce permite ca sa se creeze spatii pentru evenimente originale.


Cand vorbim de tavane extensibile translucide ne referim la acele plafoane tip membrana care emit o lumina slaba provenind din spatele acestora de la corpuri de iluminat moderne.


Tavanul extensibil luminos imbina membranele translucide sau transparente cu niste sisteme speciale de iluminat pe baza de benzi led sau tuburi cu lumina fosforescenta.


Ele se pot utiliza atat ca sursa de lumina principala intr-o incapere, cat si ca elemente luminoase de decor.


Vecta Light este un sistem ce se poate utiliza impreuna cu membranele extensibile translucide atat pentru plafon, dar si pentru pereti, ca elemente separate ce adauga zone inedite de lumina si/sau culoare in amenajarile interioare.


Indiferent ca se doreste o lumina difuza sau vie, calda sau rece, cu ea se poate personaliza deosebit de frumos un spatiu interior de firma, centru comercial, unitate HoReCa sau chiar locuinta particulara.


In orice proiect de renovare sau de constructie a unei case sau apartament, tavanele extensibile cresc gradul estetic al interiorului, conferindu-i un plus de originalitate.


Plafonul stretch translucid este acel tip de tavan care ofera alternative extrem de interesante cu privire la finisaje.


Este rezistent la foc si nu prezinta toxicitate, este extrem de fiabil si are o rezistenta in timp deosebita.


Unii nu pot renunta la acele plafoane clasice, vopsite, acoperite eventual cu placi sau profile sintetice sau din lemn… Posibilitatile sunt nenumarate in materie de finisaje tavan.


Cu toate acestea, tavanul extensibil este o solutie de amenajare interioare ieftina care castiga tot mai multe aprecieri si in tara noastra, unde conservatorismul este la cote ridicate.


Un plafon membrana nu este altceva decat o foita din material sintetic ce se intinde sub tavanul propriu zis al unei incaperi cu ajutorul unor profile de fixare plasate pe pereti pentru intinderea foliei respective si mentinerea ei neteda.


La inceput existau mai ales plafoane din PVC, dar acum exista si plafoane false extensibile din poliester. Fiecare cu avantaje si dezavantaje proprii.

Plafoanele din PVC se mai numesc si „plafoane calde”, deoarece trebuie incalzita folia respectiva pentru a fi complet neteda, in timp ce plafoanele false din poliester se monteaza la temperatura camerei, de aceea se mai cunosc si sub denumirea de „plafoane extensibile reci”.


Desigur, in materie de culori, multi prefera albul, desi plafoanele translucide devin tot mai populare, alaturi de tavanele extensibile satinate, cu luciri metalice sau marmorate.


Avantajul principal al acestui tip de plafon extensibil este reprezentat de viteza instalarii (intr-o singura zi), fara riscul ca s-ar putea rupe sau deteriora la montare.


Pentru un restaurant, un bar, dar si pentru un living, un tavan extensibil luminos reprezinta cea mai buna solutie pentru cine vrea ca sa se joace cu sursele de lumina, realizand efecte luminoase inedite.


In plus, cu ajutorul unui plafon fals de acest tip se pot ascunde imperfectiunile plafonului de baza, precum si diversele cabluri inestetice.


Desigur, montarea plafoanelor extensibile nu se rezuma doar la renovarile rapide, ci si la instalarea in constructiile noi, inclusiv in camere cu o umiditate crescuta (bai, piscine interioare) deoarece sunt foarte simplu de intretinut, iar spectaculozitatea lor este mai presus de orice indoiala.


Este bine de stiut ca incepand din anul 2011 in Comunitatea Europeana este obligatoriu marcajul cu mentiunea ca sunt respectate toate standardele de siguranta, inclusiv nivelul de emisii de substante nocive (la cele din PVC care includ si plastifianti si care trebuie incalziti la montare), precum si rezistenta la foc.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s