Aparate anti pasări eco friendly pentru protecția culturilor agricole


Tu ce sistem sau aparat de alungat pasări utilizezi dacă ești agricultor, legumicultor, viticultor sau ai o livada de pomi fructiferi? 

Metode eficiente de protecție a culturilor atacate de pasări

Mai ales acum, când spectrul unei crize alimentare apare tot mai des invocat, protejarea recoltelor agricole este un obiectiv esențial pentru agricultori.


Probabil o să spui că distrugătorii cu pene ale recoltelor nu sunt deloc ușor de învins, că războiul contra lor este unul extrem de dificil și este nevoie de un arsenal întreg de dispozitive de ultimă generație pentru a putea câștiga campaniile pe care le porți în ultimii ani.

Chiar așa este!

Exista dispozitive cu ultrasunete pentru gonit grauri, prigorii, ciori și alte zburătoare ce dau iama în culturile agricole, există sperietori speciale pentru pasări din diferite rase, aparate ce produc sunete asemănătoare unor focuri de armă, o varietate extrem de mare de asemenea produse care să pună pe fugă hoții cu cioc și pene.


Pagubele cauzate de păsări culturilor reprezintă o problemă gravă pentru mulți agricultori, știut fiind că, atunci când nu se iau măsurile necesare, stolurile de păsări sunt în stare să distrugă în proporție chiar și de peste 60% recoltele, indiferent că vorbim de cereale, legume, struguri ori fructele din pomi.


Toți cultivatorii visează la moduri simple, eficiente și ieftine prin care să alunge cotropitorii cu ciocuri și fulgi.


În plus, în prezent lucrurile s-au complicat și mai mult, de când există reguli stricte de respectare a drepturilor pasărilor, fie ele și distrugătoare de culturi agricole.


Cum să convingi, nu una, ci mii de păsăruici istețe, ca să părăsească locul unde tocmai există o hrană gustoasă și în cantități suficiente pentru un trai de huzur?


Producătorii lucrează din greu la un aparat minune de alungat pasări dăunătoare, un dispozitiv eco-friendly și eficient în egală măsură.


Până când un asemenea produs de tip sperietoare anti păsări va ajunge pe piață, agricultorii utilizează în ultima vreme ceea ce le oferă magazinele specializate: produse ecologice care să nu omoare păsările, nu le rănesc (decât cel mult în amorul propriu!), sigure pentru om, capabile de a convinge creaturile cu aripi să părăsească o anume zonă pe care ei au cultivat-o.


Este foarte greu să găsești un echilibru optim între protejarea recoltelor agricole și protecția păsărilor dăunătoare, dar în ultima vreme s-au făcut pași importanți în această direcție pe plan mondial, ceea e este un lucru bun.

Fiind vorba de un adevărat război, este nevoie de un plan extrem de bine structurat, pentru a construi o strategie de control eficient a stolurilor de pasări dăunătoare care atentează la culturile agricole de diverse tipuri.

„Arta Razboiului” a lui Sun Tzu rămâne și în acest domeniu lucrarea de căpătâi, agricultorul fiind, cu sau fără voie, un adevărat general ce trebuie să se confrunte cu o armată de soldăței înaripați, gălăgioși, agasanți și mult mai inteligenți decât s-ar putea crede la prima vedere.

 5 pași pentru o strategie de control eficientă a păsărilor dăunătoare

1. stabilirea gradului de gravitate al problemei reprezentate de păsările ce strică recoltele;

2.  întocmirea unor strategii complete și complexe, în raport de fiecare cultura agricolă în parte și de tipurile de păsări ce o atacă; 

3. stabilirea unui grafic de acțiune ce trebuie respectat cu strictețe, fiecare etapă urmând a fi realizată la momentul optim pentru a se limita cât mai mult posibil stricăciunile produse de păsările dăunătoare respective;

4. adaptarea continuă a planului de acțiune inițial la datele din teren și înlăturarea acelor metode de control care nu dau rezultatele scontate, înlocuindu-le rapid cu altele mai eficiente;

5. respectarea agricultorilor din vecinătate: eliminarea din start a acelor metode simpliste destinate ca să alunge pur și simplu pasările de pe terenurile proprii pe cele din apropiere; ideal este a se acționa împreună cu acei cultivatori din zonele limitrofe, pentru a goni păsările in zone necultivate, unde prejudicii altor agricultori.

Cunoaște-ți dușmanii cu pene și vei câștiga războiul contra lor!

Dacă cunoști comportamentele-cheie ale unei specii de păsări sau ale alteia, poți depista și modalitățile cele mai bune de a lupta împotriva lor.

Există păsări care zboară în stoluri și care migrează, în timp ce există și specii de păsări dăunătoare statornice, tind ca să își mențină un anume teritoriu, dacă au acolo hrană și apă suficientă. 

Păsările se hrănesc pe vreme caldă de regulă dimineața devreme și târziu, când soarele tindă să apună.

Alungarea stolurilor mai mari de păsări se face mult mai ușor decât cele cu mai puțini reprezentanți, deoarece au mișcări uniforme, emit semnale sonore repetitive, acționează relativ la fel când sunt puse în funcțiune sisteme destinate ca să le gonească.

Un aparat anti păsări modern poate să le producă un disconfort psihic extrem de accentuat, mai ales dacă îmbină ultrasunetele, imperceptibile pentru urechea umană, cu pocnituri neașteptate care le stresează în așa măsură încât le face să caute niște zone mai liniștite.

Așa cum în zonele urbane niște țepi anti păsări poziționați strategic pe terasele blocurile, pe acoperișuri, pe balustrade, pot să aibă o eficiență maximă cu un cost minim, tot la fel și în cazul culturilor agricole, dacă se aleg din magazinele ce comercializează aparate de alungat păsările niște produse performante victoria va putea fi câștigată relativ ușor.

Unde se găseasc aparate anti păsări pentru agricultori?

Magazinul online impotrivadaunatorilor.ro, de exemplu, vă stă la dispoziție cu o gamă larga de produse provenite de la branduri renumite din Italia, Germania, Spania, Bulgaria, care vă pot ajuta în lupta pe care o duceți cu păsările dăunătoare care vă dijmuiesc culturile agricole.

Vă invit ca să analizați fiecare model de aparat de alungat păsări în parte și să le alegeți cele mai potrivite pentru necesitățile pe care le aveți!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s