Videochat în România: o activitate tot mai profitabilă


beauty-2481372_960_720Într-o statistică dată publicității anul trecut, exact cam pe această vreme, se spunea că piața videochat-ului în România atinsese în 2016 impresionata sumă de 100 de milioane de euro (de trei ori mai mult decât în 2015), dovadă că și anunțurile de angajări în videochat  sunt din ce în ce mai numeroase și tot mai atractive, patronii studiourile dorind ca să își maximizeze și mai mult veniturile.

Dacă acum doi ani existau în România circa 100.000 de persoane care făceau videochat fie de acasă, fie într-unul dintre cele numai puțin de 3.000 de studiouri ce funcționează legal și plătesc taxe la stat, probabil că la finele acestui an, 2018, numărul lor se va dubla, dacă acest lucru nu s-a și întâmplat deja.

Dacă la început activitatea de acest tip se desfășura în condiții precare, fiind pus semnul egal între prostituție și videochat, acum studiourile nu se mai ascund, au sedii impozante, oferă inclusiv locuințe de serviciu modelelor ce nu se mută în orașele unde ele. În calitate de adevărați agenți economici sunt plătitori de taxe și impozite, au un personal specializat și din ce în ce mai bine instruit (începând cu psihologi, traineri profesioniști, persoane ce realizează machiaje și coafuri speciale,). Fiind un business înfloritor, e în interesul lor ca să facă recomandări modelelor în legătură cu de felul cum ar trebui să se prezinte ele în fața acelora ce doresc să plătească pentru servicii de videochat.

Inclusiv modelele au început să aibă un nivel educațional mai înalt, multe dintre ele fiind chiar studente, care în acest fel își plătesc taxele universitare și se întrețin pe perioada studiilor.

Argumentele care le fac pe modelele de videochat să practice această meserie

  • pot câștiga  bani mulți dacă muncesc cu normă întreagă;

  • rămân anonime în România;

  • primesc bonusuri tentante pentru rezultatele obținute în urma activității pe care o prestează ca modele de videochat;

  • pot decide ele însele când și cât lucrează, fără a avea vreun program fix pe care să fie obligate a-l respecta cu strictețe;

  • interviul la un studio de videochat se desfășoară lejer.

Industria de videochat cu siguranță va crește și mai mult la noi, cu atât mai mult cu cât acum atât de mulți clienți străini își folosesc computerul, smartphone-ul și tableta, pe tot parcursul întregii zile. Din acest motiv există șanse mai rapide de a face bani mulți de către acele modele ce își doresc să obțină venituri care să le permită ca să trăiască peste media celor mai mulți români. Datorită exploziei tehnologice, a globalizării internetului, accesul la modelele webcam a devenit mai ușor, iar cererea de servicii de videochat din partea clienților este și ea tot mai mare, deci această dorință a lor chiar se poate îndeplini.

De ani de zile, camerele montate pe computere au ajutat oamenii să se conecteze la sesiuni video online. Dar portabilitatea și intimitatea unui telefon mobil fac să apară o nouă oportunitate pentru industria divertismentului pentru adulți.

„Un telefon este un lucru intim, de obicei, nu-l împrumuți sau nu îl folosești pe altcineva”, a spus cândva Quentin Boyer, purtător de cuvânt al Pink Visual, o companie de producție pentru adulți străină.

Probabil că acesta va fi trendul: clienții vor folosi din ce în ce mai mult telefonul pentru a accesa site-urile de videochat.