5 argumente pentru a urma un curs de bucătari amatori


creme-brulee-3490882_960_720

La CulinaryOn se organizează cursuri de gătit pentru amatori pe care chiar merită ca să le urmați, indiferent dacă vreți sau nu ca să urmați o profesie din domeniul gastronomiei, activitate care îi atrage pe din ce în ce mai mulți români în ultima vreme.

Motive pentru care merită ca să urmezi un curs de bucătar amator

  1. Rețetele de bucătărie sunt mai mult recomandări decât rețete de farmacie, de aceea niciodată acasă nu o să reușești ca să dai același gust unui preparat precum autorul rețetei, mai ales dacă nu cunoști anumite secrete, trucuri, pe care doar un profesionist ți le poate dezvălui.

  2. În bucătăria de acasă, dacă ești începător în ale gătitului, cu siguranță că este un haos de nedescris în timpul activității dificile de a prepara pentru prima oară o rețetă culinară. La niște cursuri de gătit pentru amatori vei învăța cum să îți organizezi bancul de lucru, așa încât să fie totul să fie în ordine: atât ingredientele, cât și ustensilele de bucătărie.

  3. Un șef bucătar îi învață pe cursanți că o bucătărie este precum un poligon de luptă. E nevoie nu doar de ordine, ci și de strategii bune, elaborate înainte de atacarea unei rețete, pentru a o dovedi. Improvizațiile disperate (nu cele creative!) sunt acelea care te fac nu doar să pierzi timp prețios, dar și să ratezi realizarea unui preparat final gustos, foarte apetisant.

  4. La un curs de bucătărie pentru amatori o să vedeți că deși echipamentele moderne din bucătărie sunt grozave, de cele mai multe ori este nevoie doar de un strict necesar pentru a face mâncare gustoasă. În definitiv bunicile noastre nu aveau atâtea mixere, cuptoare cu microunde, plite cu inducție și altele asemenea minunății tehnologice, dar ce mâncăruri cu gust mai făceau!

  5. La CulinaryOn, în cadrul lecțiilor organizate acolo pentru aceia ce vor să învețe ABC-ul bucătăriei, o să vedeți că este la fel ca la orice școală: distracția și seriozitatea merg împreună.

Se știe că o mâncare bună se face cu voie bună și cu multă dragoste. Iată cele mai importante ingrediente care dau gust unui preparat culinar cu adevărat senzațional. Încrâncenarea de cele mai multe ori strică în bucătărie!

  1. Nu vă fie teamă ca să experimentați, să treceți de limitele unei rețete. Indiferent ce zic unii specialiști în bucătărie, a găti nu înseamnă doar muncă, muncă și iar muncă.

Mai ales când este vorba de pasiune, creativitatea e firesc să fie la cote înalte, mai ales dacă nu sunteți un profesionist ce face mâncare într-un restaurant ce are de gătit sute de porții pe zi din același fel de mâncare înscris într-un meniu fix, ci doar câteva porții pentru dvs. și familie. De ce să nu faceți asta în mod original, nu exact așa cum scrie la carte?

Echipa de la Centrul de divertisment culinar și inițiere în arta bucătăritului – CulinaryOn, vă poate ajuta în acest sens.