Roțile unui hoverboard, criteriu esențial la cumpărarea acestui mijloc de deplasare urbană


lego-2139708_960_720

Ce dimensiune a rotii de hoverboard trebuie ca să aleg?

Iată marea întrebare.

În general, există trei categorii de roți de hoverboard-uri:

  • – de 6,5 inch;
  • – de 8 inch;
  • – de 10 inch.

Acele device-uri care au roți mici de 6,5 inch sunt mai ușor de transportat de către posesori, deoarece au o dimensiune și o greutate relativ mai mică. Se mișcă onorabil pe drumurile largi, netede, dar cam atât.

Ideea este că drumurile din orașele romanești nu sunt deloc așa, plate ca o foaie de hârtie, ci pline de hârtoape, plus că ideea de la care pornim este aceea conform căreia scuterul electric trebuie să te transporte pe tine cât mai bine, nu tu cât mai ușor pe el!

Un hoverboard se alege după utilizările pe care i le vei da

Pe de altă parte, un hoverboard 10 inch va permite celui ce îl va folosi o experiență de deplasare mult mai plăcută, mai lină, pe categorii diverse tipuri de suprafețe, inclusiv pe terenuri accidentate, fie ele și urbane, cu gropi din belșug.

Nu există mijloc de transport personal autonom mai bun decât un scuter electric de 10 inch, deoarece îl poți folosi cu succes atât pentru mersul la și de la job, la plimbările de weekend sau pur și simplu în a merge prin centrul Capitalei la orele de vârf, când majoritatea șoferilor stau pe loc, blocați cu mașinile lor cu mulți cai-putere în trafic.

Aceia care însă își doresc să facă diverse giumbușlucuri cu hoverboard-ul electric sau pur și simplu să meargă în Piața Victoria la protest, ar fi preferabil să aleagă un scuter cu roțile de 6,5 inch, deoarece în așa fel vor avea o libertate mai mare de mișcare, o agilitate sporită.

Categoria intermediară, de hoverboard-uri cu roți de 8 inch, este destinată mai mult acelora care vor un mijloc de transport autonom și de distracție care să echilibreze cele două talgere ale balanței: acrobațiile și viteza cu siguranța de deplasare.

Modelele de scutere electrice cu roțile având o dimensiune mare, de 10 inch, nu sunt prea des cumpărate, în special datorită faptului că au o greutate ceva mai mare. Dar tocmai acest lucru le dă un plus de stabilitate, deloc de neglijat de către începători sau de către aceia care vor să utilizeze un asemenea device modern ca înlocuitor de mașină personală, motocicletă și uneori chiar de bicicletă în deplasările urbane cotidiene.

Variantele de 10 inch au de regulă roți gonflabile, ceea ce le permite să se deplaseze în condiții excelente atât pe iarbă, cât și pe drumuri cu pietriș.

Deși poate arată puțin diferit de ceea ce vă imaginați, faptul că previn prin modul lor de construcție accidentele nedorite, ar trebui ca să fie argumente suficiente pentru a vă orienta spre achiziționarea unui hoverboard din această categorie dacă nu sunteți chiar un puștan care vrea să facă acrobații nebunești pe care să le filmeze vreun prieten la rugămintea lui pentru ca mai apoi să le posteze mândru pe rețelele sociale unde are conturi.