Un navigator auto este un device util și azi


Încă se mai caută sisteme de navigație golf 5 și este normal ca să se întâmple așa.

Explicația rezidă în faptul că un avantaj esențial pe care un navigator GPS auto îl are este faptul că include aplicațiile specifice unui smartphone, în condițiile în care nu mai este dependent de o conexiune online pentru a găsi un traseu bun.

De ce ar trebui ca să renunțe șoferii la un sistem de navigație dedicată?

Doar pentru că este la modă? O, nu! Ar fi o mare greșeală!

În definitiv un telefon mobil:

  • filmează, dar un profesionist nu renunță la aparatul său de filmat;
  • fotografiază, dar un pasionat are un aparat foto dedica;
  • înregistrează, dar tot mai fidel este un reportofon;
  • îți permite ca să îți notezi câte ceva, dar cine stă să redacteze texte mai lungi pe telefon?

La fel e și situația cu un sistem de navigație dedicat.

Poate că pentru drumuri pe drumuri scurte, în locuri cunoscute sau frecventate, e mai simplu ca să folosești indicațiile oferite de vreo aplicație gratuită sau descărcată contra cost de pe internet, dar când faci frecvent drumuri lungi, eventual în locuri necunoscute, parcă nu ar fi înțelept să te lași doar în seama unui telefon mobil, nu-i așa?

Cu ce poate fi comparat un navigator auto bun?

El e acel gadget pe care îl poți compara cu un aparat de fotografiat profesionist, o cameră de filmat provenind de la un brand cu notorietate, un reportofon bun sau cu un laptop pe care îți poți redacta comod textele.

Pare costisitor, uneori este chiar mai scump decât un telefon mobil, dar chiar merită. Cele mai recente unități de navigație dedicate GPS sunt acum multitasking, făcând anumite lucruri pe care o aplicație de navigare a unui telefon nu le poate face, oricât s-ar strădui.

Specialiștii spun că un astfel de device avansat poate da direcții mai bune de orientare pe ecran, mai ales când vorbim de punctele dificile de pe hartă, plus că și indicațiile vocale sunt mai corecte decât în cazurile unor aplicații pentru smartphone de orientare rutieră.

Nimeni nu poate nega fidelitatea unor aplicații pentru telefon, dar cel mai bine este ca orice șofer, fie el profesionist, dar mai ales amator, să aibă la îndemână ambele device-uri pentru a avea un confort sporit din punct de vedere psihic când urmează a pleca spre o direcție necunoscută cu mașina.

Doar așa poate să fie sigur că nu se va rătăci dacă urmează a ajunge în zone rurale mai puțin locuite din România noastră dragă, dar mereu surprinzătoare.

Evident, înainte de a porni într-o asemenea călătorie e nevoie ca șoferul în cauză să se intereseze din mai multe surse, inclusiv de pe internet, ce poate găsi acolo unde vrea să ajungă, dar și cu probleme se poate confrunta pe drum.

navigation-1726067_960_720