2018 – Anul luptei împotriva poluării cu plastic a Terrei


garbage-3552363_960_720Cine are curiozitatea ca să intre pe http://awecompactors.ro/tocatoare-deseuri/ o să aibă surpriza ca să descopere o mulțime de echipamente performante ce pot ca să fie utilizate cu brio pentru o reciclare modernă, ușoară a materialelor reciclabile rezultate în urma desfășurării activității de către agenții economici.

În procesul de reciclare, deșeurile sunt de obicei împărțite de regulă în patru grupe principale: metal, plastic, sticlă și deșeuri de hârtie.

Printre aceste deșeuri care ne-au invadat viața plasticul face parte din categoria celor mai feroce.

Precum deja mulți deja au aflat Ziua Mondiale a Mediului se sărbătorește în fiecare an pe 5 iunie, conform deciziei Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Tema pentru anul 2018 este „Poluarea cu plastic”, iar deviza sub care se desfăşoară este una de maximă actualitate: „Stop poluării cu plastic. Dacă nu îl reutilizaţi, refuzaţi-l!”.

Datorită formei, compoziției chimice și proprietăților pe care le are, materialul plastic este un material extrem de versatil.

Durata sa de viață redutabile îngreunează procesul de reciclare. E nevoie de măcinare, spălarea, granularea.

WS22_frei

Tocatoarele Wagner  din oferta AweCompactors sunt special proiectate pentru a putea să prelucreze eficient inclusiv materialele plastice, nu doar pe acelea de natură lemnoasă, feroase sau neferoase. Ele sunt potrivite pentru prelucrarea diferitelor tipuri de deșeuri din  plastic, precum ar fi: pungi, folii de ambalaj, profile, fibre, benzi, sticle de plastic (peturi), cutii etc. Agenții economici pot comanda de aici utilajele necesare activității obligatorii de reciclare.

Primul material plastic a fost Parkesine (patentat de către Alexander Parkes) în 1856. Începând cu 1920 apar noi compoziții și începe producția pe scară tot mai largă a diverselor produse din plastic.

Așadar, într-un secol a ajuns deja să ne sufoce, afectându-ne grav sănătatea.

Plasticul eliberează chimicale periculoase în pământ, ajunge până la nivelul pânzei freatice și poluează apa de băut și folosită la irigații.
În râuri, lacuri, mări și oceane afectează majoritatea speciilor specii de viețuitoare. pești.

Chiar și dacă este biodegradat de către microorganisme, substanțele eliberate contribuie de creșterea efectului de seră.

La nivel european, în urmă cu șase ani, mai bine de 63% din totalitatea deșeurilor erau reprezentate de ambalaje realizate din materiale plastice, iar acum, în 2018, ne apropiem vertiginos spre o veritabilă catastrofă ecologică globală. Iată de ce trebuie luptat din toate puterile pentru eliminarea lui, dacă ne dorim să salvăm planeta (inclusiv plantele și animalele) de efectele extrem de nefaste pe care acest material artificial le generează.

Reciclarea permite reintroducerea în circuitul productiv al deșeurilor de acest tip, pentru a reduce producerea de noi și noi cantități necesare în mod obiectiv diverselor activități economice actuale.

Care sunt avantajele reciclării deșeurilor din material plastic?

În primul rând, mediul înconjurător va putea ca să fie un pic mai curat și , în al doilea rând rând, costurile de producție al articolelor din plastic va fi mult mai redus și nici nu va fi nevoie utilizarea de resurse primare pentru realizarea acestora.

Lisa Svensson, personalitate internațională prestigioasă ce activează în domeniul managementul oceanelor din cadrul ONU, a avertizat de curând într-un interviu pentru BBC că poluarea oceanelor cu plastic este extrem de alarmantă, deoarece omul pur și simplu distruge iremediabil ecosistemele oceanelor cu acest material pe care l-a creat de atât de puțină vreme la scara timpului planetar.