Iubește-ți mașina și repar-o cu piese auto originale!


Trăim îcar-engine-1548434_960_720ntr-o perioadă în care reciclarea este la ordinea zilei iar în domeniul automobilistic lucrurile nu stau deloc altfel.

Țări europene deja au stabilit prin lege faptul că dealerii vor trebui să ofere și piese și subansamble auto second hand, nu doar piese auto originale. După cum se vede economia, reciclarea, a pătruns și în acest domeniu.

Începând cu oglinzile și ușile auto, continuând cu diverse tipuri de anvelope, jante, ba chiar și motoare și cutii de viteze gata de montat, catalogul de piese automobilistice second hand este din ce în ce mai stufos.

La noi în țară totuși mulți șoferi consideră că este preferabil să plătești o sumă ceva mai mare de bani pe niște piese originale de primă mână, decât să iei niște piese provenite din dezmembrări. Măcar din punctul confortului psihic.

Asta ca să nu mai vorbim de faptul că există chiar și o latură ezoterică deloc de ignorat.

crash-294490_960_720

Este vorba de acea energie negativă înmagazinată în componentele unor automobile care au fost implicate în accidente de circulație cu urmări foarte grave soldate cu rănirea sau chiar moartea unor persoane. Cine și-ar dori ca să conducă o mașină în care există asemenea piese cu încărcătură nefastă?

Iată de ce pentru mulți români posesori de mașini personale faptul că factura se poate reduce în medie cu 20 până la 50% nu este un argument pe deplin satisfăcător.

Riscurile mari sunt mai ales atunci când acestea piese auto sunt cumpărate din târgurile duminicale, fără a se cunoaște proveniența lor, viciile ascunse ale acestora.

Chiar dacă nu există un pericol de amendă pentru autoturismele ce rulează pe drumurile românești și care au fost reparate cu piese second hand, parcă e bine să ne ferim de ele.

Există inclusiv stocuri de piese de schimb de la mașinile ieșite din uz și care, dacă le montezi, pot ca să strice și alte piese ori subansamble originale ale mașinii, ceea ce poate impieta  grav asupra modului în care conduci.
Asta ca să nu mai vorbim că de multe ori, folosind piese auto second ajungi ca să te simți șofer de mâna a doua și chiar nu merită. Mai ales că prețurile  la piese auto originale achiziționate online nu sunt chiar șa de piperate, deci așa încât de ce să riști cu viața sau cu sănătatea plătind pentru piese auto de proastă calitate ori piese provenite de la o mașină veche care pot să atragă ghinionul asupra ta.

Orice șofer știe că fiecare mașină are o personalitate distinctă, un suflet, de aceea și este comparată frecvent cu o femeie, din pricina capriciilor pe care le poate avea, atenției constante pe care o necesită.

woman-160342_960_720

Mașina este din alt punct de vedere asemeni unui copil: te poate copleși cu o dragoste infinită, dar și poate revărsa și o ură înverșunată asupra ta dacă o superi foarte rău. În anumite condiții (dacă, bineînțeles, acest lucru nu este un „ucigaș” pe roți!), ea poate însă ca să revină la sentimente mai bune și să își ierte stăpânul care a neglijat-o, a jignit-o nepermis.

Se crede că nu e bine ca să se cumpere sau să conducă o mașină în care un om a murit într-un accident rutier, pentru că amprenta morții va persista și oricine va sta la volanul ei se poate aștepta, dacă nu la o moarte iminentă, aproape cert la o vătămare corporală mai gravă sau mai ușoară. Nici măcar chemarea preotului pentru a o sfinți nu ajută întotdeauna.

Orice șofer va putea povesti o mulțime de situații în care mașina s-a comportat ca o adevărată ființă vie. De aceea nu vă certați niciodată mașina și nu o înjurați. Un șofer care iubește mașina lui îi va da cu siguranță un nume, o va personaliza, va vorbi cu ea afectiv și va avea mare grijă de ea.

Dacă o reparați cu piese second hand, încărcate cu energia foștilor proprietari și a vechii mașini de unde au fost luate, e posibil ca aceste fluxuri să nu fie în armonie cu dvs.

Folosiți mai degrabă piese auto originale, noi, cu garanție, deoarece în acest fel autovehiculul dvs. va fi fericit ca o femeie care și-a cumpărat o rochie nouă dintr-un magazin luxos.

classic-2916151_960_720

Precum am spus, le găsiți la prețuri bune în magazinele de pe net, deci comandați-le cu încredere de acolo.