Marmita electrică, un echipament HoReCa bun în orice bucătărie


Bucatarii nu sunt deloc sunt atrași de oile electrice, pentru că, trebuie să recunoaștem cu franchețe, ele nu pot ca să fie apetisant gătite decât eventual pentru 5576fa82c43a4_745_160roboții sută la sută sau, cel mult, pentru androizi.

Dar atracția față de marmite electrice da, există, iar acest lucru poate decât să fie îmbucurător.

Ce este o marmită electrică?

Mulți ar putea crede că este vorba despre o viețuitoare ciudată, de tipul țiparilor electrici, ce trăiește pe undeva prin Groapa Marianelor, dar nu e nici pe departe așa.

O marmită electrică nu este altceva decât o oală sau o tigaie mai specială, care poate să schimbe mult în bine munca uzuală din orice bucătărie de restaurant sau cantină care se respectă.

Marmitele funcționează cam la fel cu tigăile basculante, în sensul că sunt utilaje de gătit multifuncționale. Principala diferența ce iese în evidență este aceea că în loc de o cuvă plată și mai puțin înaltă, marmita seamănă cu o oala care are un sistem propriu de încălzire.

Evident, cu timpul, probabil că și gospodinele și gospodinii vor dori să aibă un asemenea tip de ustensilă în bucătăria personală de acasă. Nu de alta, dar au sporit în ritmul vertiginos blogurile culinare, alături de blogurile de parenting, deci nici măcar robotitul în bucătărie nu mai e ceea ce era pe vremea bunicii.

Iar aceste două categorii de jurnale online în format text plus video (de tip culinar și parenting) se ocupă în proporție destul de importantă de gătitul la temperaturi joase, medii sau înalte, așadar… echipamentele de ultimă generație devin tot mai importante.

Ca să fiu vocea cusurgioaică de pe margine, adevărul este că orice ar face, mâncarea nu mai are gustul acela divin de pe vremuri, dar asta e, ne descurcăm cu ceea ce avem.

Un blogger culinar chiar va binecuvânta clipa în care și-a achiziționat sau a primit de la o firmă producătoare sau distribuitoare de echipamente Horeca o marmită electrică spre testare și… păstrare. Chiar este foarte utilă pentru oricine.

Cu toate acestea, e destul de puțin întâlnită din păcate în bucătăriile de restaurant, mai ales în cele nou înființate, dar acelea care vor să își doteze la nivel înalt unitățile de alimentație publică unde personalul lor prepară mâncăruri apetisante, ar trebui ca să o treacă măcar o marmită electrică din start pe lista de priorități.

Ce face o marmită electrică?

Ciorbe, sosuri diverse, care cel mai important au gust foarte bun, iar preparatele nu se ard niciodată.

Un asemenea echipament de bucătărie nu este dificil de folosit deoarece prin modul în care a fost proiect este în așa fel realizat încât să fie foarte sigur, să nu se poată produce accidente de muncă cauzate de folosirea în mod inadecvat.

Fiind vorba despre un echipament de bucătărie electric, totuși, este de la sine înțeles faptul că necesită și un pic de atenție în utilizarea sa de către bucătari, inclusiv în ceea ce privește reglajul foarte fin, pentru că acesta este secretul principal care va contribui la obținerea unor preparate cu un gust cu adevărat special.
frog-929341_960_720