Tot mai frecvent în ultima vreme auzim de copii și tineri care urmează cursuri într-o școală de actorie particulară, chiar dacă nu vor cu toții ca să devină stele de cinema sau protagoniștii de succes al unor piese clasice sau moderne.
De unde acest interes, totuși?
Motivul este unul cât se poate de simplu.
Absolut toți aceia care au un telefon mobil și sunt categorisiți de către specialiști în generațiile Z, Millenium sau altele asemenea, ce vor mai urma cu siguranță în deceniile următoare, vor să devină cunoscuți pe Instagram, Facebook și YouTube, asemeni vedetelor pe care le îndrăgesc.
A avea un vblog este un deziderat de prim ordin pentru mulți dintre reprezentanții tinerelor generații, dar pentru a avea un număr cât mai mare de followers, pentru a obține aprecieri, trebuie ca să știe să capteze atenția cât mai mult timp acelora ce îi privesc prin ecranul smartphone-ului, tabletei sau laptopului.
Degeaba ești amuzant și ai o grămadă de idei pe care ai vrea ca să le materializezi, să le pui în practică, dacă nu prea deții și tehnica actoricească absolut necesară spre a face acest lucru.
Chiar așa. La cursurile de actorie particulare înveți nu doar cum să joci pe o scenă reală, de scândură, să transmiți emoție între o sală de spectacol adevărată privitorilor, ci și cum să îți organizezi singur mini spectacole chiar la tine acasă, pe care să le urmărească avid cât mai multe persoane de pe întreg mapamondul.
De aceea trebuie ca să înveți cum să devii atractiv, să te diferențiezi din masa vbloggerilor anonimi.
Gestica, dicția clară, ritmul frazării, felul în care te îmbraci pentru a apărea în fața acelora din lista de urmăritori pe care o ai, sunt elemente esențiale spre a avea succes ca vblogger.
Nu ajunge doar să ai talent, simț al umorului sau o notă de dramatism pronunțat, e nevoie și de modalități de exprimare specifice artei scenice pentru a răspândi ideile tale geniale la cât mai mulți privitori.
Iar acestea nu le poți cunoaște în mod nativ, ele se predau de către traineri experimentați, la cursuri de actorie pentru copii și adolescenți, ba chiar și la acele cursuri de actorie pentru adulți pentru că, trebuie să subliniem acest aspect, nu există limită de vârstă în acest domeniu. Poți ca să fii actor amator la orice vârstă, spre deosebire de alte hobby-uri care, prin forța lucrurilor nu le mai poți face decât până sau după ce ai depășit o anumită vârstă. Spre exemplu, sporturile extreme de genul săriturilor cu o coardă elastică, zborul cu parapanta, speologia, participarea la curse de motociclism etc.
În schimb, în materie de teatru dacă există interes, un strop de talent, dacă persoana în cauză are și ceva histrionic în străfundurile ființei sale, poate să urmeze cu succes cursuri de teatru indiferent de vârsta pe care o are.
Totuși la vârste mai mici, trebuie să recunoaștem cinstit, cunoștințele, ca și în orice alt domeniu, se acumulează mai ușor, direct, totul fiind un soi de joacă serioasă la care participanții adera cu toată ființa lor.
Iar la final, după ce vor absolvi acele cursuri de teatru, chiar dacă nu au de gând să devină actori profesioniști, drumul către un vblog de succes este deschis. Din acel moment depinde doar de ei dacă au determinarea să izbândească în acest domeniu online.