Scapă inteligent de deșeurile din construcții ce îți pot afecta sănătatea!


bulldozer-1385580_960_720Firme transport moloz ieftin se găsesc chiar dacă locuiești în București sau în Ilfov, de aceea, dacă tocmai ți-ai construit o locuință nouă sau ai renovat un imobil mai vechi al cărui proprietar sau chiriaș ești, nu ezita ca să apelezi la serviciile uneia dintre ele. Mai ales că acum poți face asta chiar și online, nu doar telefonic!

În acest fel nu doar că reușești să faci curățenie mult mai rapid după terminarea lucrărilor, dar scapi și de amenzile usturătoare pe care le poți primi aproape sigur dacă arunci la întâmplare resturile de materiale rezultate. Cred că ai și altceva mai bun de făcut decât să cotizezi cu bani grei la bugetul local pentru o nouă chermeză fără rost organizată de autorități, nu-i așa?

În afară de asta, apelând la o firmă de cărat moloz și alte deșeuri rezultate din lucrările de construcții reușești cu o cheltuială minimă nu doar să protejezi mediul în care vei locui, dar și să îndepărtezi definitiv pericole grave ce planează asupra sănătății familiei, mai ales a copiilor tăi.

Când vorbim de o construcție, mai ales de o renovare radicală care impune și demolarea unor pereți, praful este cel mai aprig dușman.

Particulele de praf rezultate din aceste lucrări sunt într-o gamă diversă de mărimi. Mai ales cele mai mici dintre ele, deoarece au dimensiuni de ordinul microni lor, pot ca să provoace grave probleme de sănătate.

Dacă particulele de praf mai mari, fiind mai grele, se aștern pe sol și pe diverse obiecte, cele de dimensiuni mai mici plutesc prin aer, deoarece sunt extrem de ușoare și pot fi din această cauză ca să fie inhalate, să pătrundă adânc în plămâni în inspirației, fără a se mai putea elimina prin faza respirației.

jackhammer-91101_960_720

Specialiștii au identificat, în urma numeroaselor studii efectuate, particule de praf cu o mărime chiar mai mică de 10 microni, ceea ce le face apte ca să migreze mult mai simplu prin sistemul respirator, să rămână în zona interna nasului, gâtului, tractului respirator superior. Medicii precizează că particulele cele mai periculoase sunt cele mai micuțe dintre ele, adică acele grăuncioare minuscule de praf care pot ca să aibă o dimensiune și de cinci până la șapte ori mai mică decât grosimea unui fir de păr.

Praful poate să irite grav căile respiratorii, să conducă la bronșită și la astm.

Cercetătorii spun că praful provenit din demolarea construcțiilor vechi pot conduce și la histoplasmoza, o boală infecțioasă determinată de inhalarea de către om a unor spori de ciuperci extrem de periculoși, ce se găsesc frecvent în dejecțiile de păsări.

Inițial, boala se manifestă ca o afecțiune respiratorie ușoară, precum gripa, dar ulterior ea poate avea simptome complexe: începând cu o stare de rău general, febră ridicată, dureri în zona toracelui, dureri de cap puternice, tuse, lipsa poftei de mâncare, dificultăți în respirație, dureri articulare și musculare, răgușeală pronunțată.

În cazurile grave histoplasmoza poate să dureze luni, iar dacă nu este netratată corect, în fazele severe, sporii amintiți se pot răspândi și în alte organe, nu rămân doar la nivelul plămânilor. Dacă sistemul imunitar nu face față, mai ales în cazul copiilor mici, al bătrânilor și al bolnavilor cu afecțiuni grave, acest fapt poate să determine chiar și moartea pacienților în cauză.

Un alt pericol pentru aceia care lucrează în construcții sau pentru proprietarii care iau parte și ei la lucrările de construcție și/sau renovare a unor imobile este reprezentat de expunerea la cristalele de siliciu conținute în praful rezultat din aceste activități.

Oxidul de siliciu cristalin este foarte periculos deoarece poate conduce la silicoză, o boală profesională gravă care are și un potențial carcinogen extrem de ridicat.

Simptomele silicozei includ respirația scurtă tusea și o slăbiciune generală a organismului care nu mai poate să lupte eficient împotriva infecțiilor. Se adaugă febra, scăderea în greutate, durerile puternice în piept și dificultățile respiratorii.

Medicii arată că există o legătură directă, ce nu poate ca să fie contestată, între cancerul pulmonar, bolile de rinichi, funcția pulmonară redusă și silicoză cronică.

În aceste condiții, în afară de măsurile de protecție ce trebuie luate obligatoriu pe parcursul derulării lucrărilor, a apela la o firmă de cărat moloz pentru debarasarea de deșeurile rezultate din construcții este obligatorie. Deci nu ignorați acest aspect.