Programele work and travel externe pentru studenți, pot oferi un bun start în viață!


girl-954377_960_720Locurile de muncă de vară întotdeauna vor atrage mulți studenți care caută experiență și bani pentru vacanțe sau plata anilor de facultate.

Există joburi unde tinerii sunt în largul lor, precum acelea de În cazul în care locurile de muncă ca vânzător, chelner, salvamar pe plajă, dar și  profesii mai aride în universul cărora pot intra spre a-și face o idee dacă le place ca după absolvire să lucreze în respectivele domenii.

În țara noastră, există programe internaționale de genul work and travel UK, pentru aceia ce nu vor să părăsească Europa, dar și altele ce le oferă ocazia să ajungă în Statele Unite ale Americii sau în Australia.

Ca să recunoaștem cinstit, există și mulți studenți care aleg un loc de muncă în străinătate în vacanța de vară pentru a câștiga bani, pentru a finanța studiile sau ieșirile lor , dar și mulți pe care dorul de a cunoaște locuri noi, oameni speciali, de a fi departe de familie și a încerca să își testeze limitele îi face să se înscrie în astfel de programe.

Chiar și dacă aleg un program mai aproape de casă, precum ar fi work and travel Grecia, tot o să dea bine la curriculum vitae mențiunea că au lucrat în timpul studenției acolo, în bătrâna Elada.

Un loc de muncă de vară în străinătate poate fi și o bună oportunitate de a exersa o limbă străină direct acolo unde se vorbește nativ (dacă e alta, alături de engleză, cu atât mai bine bine pentru cv!).

Experiența profesională dobândită în timpul facultății crește șansele găsirii unui loc de muncă bun după aceia, pentru că, precum se știe, mai toți angajatorii vor ca să aibă oameni responsabili, care au mai lucrat și în trecut în domeniu, chiar și pe o perioadă limitată.

Firmele care au drept obiect de activitate oferirea de joburi pe timp limitat în străinătate în cadrul unor programe de tip work and travel sunt destul de puține, dar la o căutare pe net ele vor fi ușor descoperite de către cei doritori de a-și testa limitele în materie de adaptare pe meleaguri străine, de a avea poate pentru prima oară un job și de a vedea dacă pot să se integreze în comunități de oameni cu obiceiuri, mentalități de cele mai multe ori radical diferite de cele mioritice.

După o asemenea experiență desfășurată departe de casă orice tânăr se întoarce schimbat (în bine), devine mai responsabil cu toate domeniile vieții sale.

Dacă nu știu exact ce să aleagă, consultanții din cadrul agenției alese îi pot ajuta cu mult profesionalism în acest sens, pentru a putea ca să se orienteze către programul care li se potrivește cel mai bine (ca job, condiții de cazare, țară, durată).

Ideea este că plecarea la muncă în străinătate este de-acum accesibilă tuturor doritorilor (deși unele programe necesită îndeplinirea unor condiții speciale, pe care este bine ca să le ia în calcul).

Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că nimeni nu trebuie ca să decidă a accesa un asemenea program crezând că este vorba doar de distracție, de o simplă aventură. Este vorba totuși de work and travel nu de travel and work, iar studenții trebuie să conștientizeze perfect acest lucru, deoarece în caz contrar vor avea o mare dezamăgire după ce vor ajunge în locul ales din străinătate.

Este bine ca doritorii să se informeze cât mai bine despre locația unde vor pleca, despre program în sine, inclusiv citind cât mai multe articole despre pregătirea plecării și mărturiile tinerilor ce și-au povestit experiențele trăite acolo după întoarcerea în țară.

De-abia apoi, dacă li se pare că un asemenea program li se potrivește să îl acceseze. Astfel, cu siguranță demersul va fi unul pozitiv.

startup-593343_960_720