Tu când faci trecerea la producerea apei calde și energiei electrice cu sisteme de panouri solare?


solar-2955285_960_720Panouri solare la prețuri bune au ajuns ca să își monteze chiar și gospodarii din multe localități rurale din țara noastră, pentru că și ei s-au convins deja de faptul că nu au de ce să mai contribuie absolut aiuristic la îmbogățirea fără just temei a unor „băieți deștepți” care profită de inerția consumatorilor casnici mioritici de a rămâne conectați 100% la un sistem de furnizare a energiei electrice de tip tradițional.

Ce e drept, nu este chiar foarte simplu la nivel psihologic să faci trecerea de la a fi branșat la un distribuitor clasic de energie electrică la unul neconvențional și care, ce să vezi, nici măcar nu cere vreun ban pentru energia pe careți-o oferă cu generozitate: Soarele.

Dar merită cu prisosință să îți iei inima în dinți și să faci pasul cel mare în această direcție, indiferent că ai o casă pe malul mării, la șes sau în creierul munților.

Iar dacă ești fericitul posesor al unei mici locuințe amplasate în colț ferit de țară, unde civilizația nu și-a arătat încă fața hidoasă, un sistem de producere a energiei termice și a curentului electric pe baza de panouri solare este o soluție perfect viabilă și recomandată de către specialiști. Mai ales de când cu încălzirea globală care face ca soarele să strălucească mult mai multe zile pe an extrem de puternic.

solar-panel-241903_960_720

Există panouri solare de diverse tipuri și mărimi. Mai nou, se pot achiziționa din comerț acum de la firmele distribuitoare chiar și kit-uri complete care se pot monta extrem de simplu, de multe ori chiar și în regie proprie.

În funcție de nevoile concrete de la un moment dat, dar și de bugetul disponibil, orice proprietar de locuință la curte își poate comanda în prezent panouri solare la un preț bun de pe internet.

Dacă semnal la telefon nu se poate avea încă prin evitarea intermediarilor furnizori de servicii mobile, apa caldă și curent electric iată că se poate produce în regie proprie de acum înainte pe scară largă fentând cu grație modalitățile clasice. Soarele este generos și abia așteaptă să fi pus la treabă în folosul oamenilor care își doresc ca să își obțină apa menajeră și energia electrică prin surse neconvenționale și ecologice, cu o investiție minimă.

În satele noastre, oamenii vor să își pună pe acoperiș în special sisteme de panouri solare  nepresurizate pentru a avea apa caldă necesară în gospodărie la discreție, fără a mai fi nevoie ca să o încălzească pe aragaz. Știm deja cu toții la cât a ajuns prețul unei butelii, ca să nu mai vorbim de un metru cub de gaz (în situația fericită în care o gospodărie este racordată la gaze). De acele mașini de încălzit cu cercuri de fontă de pe vremea bunicii, care înghit în neștire vreascuri de foc tot mai scumpe și ele, nici nu mai are rost ca să mai vorbim.

Încălzirea apei cu ajutorul panourilor solare este extrem de simplă, iar investiția inițială se amortizează rapid. Amplasarea în gospodărie a unui sistem modern de captare a radiațiilor solare cu ajutorul unor panouri speciale, chiar și de tipul panouri solare nepresurizate este așadar o idee excelentă pentru oricine care vrea să aibă parte de civilizație, dar și ca să contribuie după forțele lui la protejarea mediului înconjurător.

Gândiți-vă serios dacă nu a sosit vremea ca să treceți și dvs. la un asemenea mod ecologic de producere a apei calde, ba chiar și a unei părți din energia electrică necesară în gospodărie. Magazinele online de profil vă stau la dispoziție cu echipamente performante on acest sens la cele mai bune prețuri.

solar-2666770_960_720