Bitcoin, 50.000 de dolari în 2019?


bitcoin-2730220_960_720Prețul Bitcoin ar putea ajunge la 50.000 USD în 2019, pe baza graficului prețurilor.

Oare din această cauză să fi atacat hackerii site-ul Primăriei Sectorului 1 din București zilele acestea?

Tot ce se poate.

Dar ca să nu ai probleme cu legea, indiferent câte legi favorabile infractorile se vor (mai) da în continuare în țara noastră, mai bine alege calea corectă și cumpără monede bitcoin legal.

Oricum speranța ca prețul Bitcoin să atingă la 50.000 USD în 2019 e destul de îndepărtată.

woman-3373913_960_720

Specialiștii spun că pentru a se întâmpla acest lucru ar trebui să depășească peste 8500 USD și rapid. Și să rămână sus ca nivel. Lucru dificil de realizat în condițiile în care mișcările criptomonedelor sunt rapide și prețurile foarte volatile, de aceea e dificil a aprecia mișcarea bitcoin în lunile ce vin și a lua deciziile corecte de către cei ce au sau vor să aibă această monedă electronică vedetă.

Alții sunt convinși că regele Bitcoin ar putea ajunge la 67.500 de dolari până în 2019. Un vis frumos, poate chiar prea frumos pentru mulți investitori.

Alții spun că totul va pocni precum un balon de săpun iar cei ce au crezut în BTC vor pierde tot.

Ar fi interesant ca peste câțiva ani să trăim într-o lume unde sistemul de plăți să se bazeze pe criptografie, să se elimine taxele mari percepute în prezent de instituțiile financiare clasice.

Doar încrederea în aurul virtual simbolizat de Bitcoin poate realiza asta. Evident, mai sunt și alte e-monede  care vin puternic din urmă așa încât vom asista la niște evenimente extrem de interesante în viitorul foarte apropiat.

Bitcoin nu și-a realizat pe deplin potențialul, cei mai mari investitori doar acum încep să intre pe acest tip de piață foarte riscantă și volatilă.

Există multe voci autorizate de pe plan internațional care afirmă că o monedă digitală recunoscută peste tot pe glob este necesară acum, în condițiile avântului extraordinar luat de economia digitală.

O valoare estimată la 25.000 de dolari până la sfârșitul anului 2018 și 125.000 până în 2022, prezis Tom Lee, fondatorul FundstratGlobalAdvisors, iar alții prezic chiar mai mult.

În aceste condiții, atractivitatea BTC rămâne mereu în atenția acelora ce vor să obțină o îmbogățire rapidă din speculații financiare cu criptomonede.

Dar ideea că ar vorba de un tip special de joc piramidal rămâne, la fel ca și aceea de bulă financiară ce urmează a se sparge la un moment dat, generând drame numeroase. Mai ales că nu este prima oară când se întâmplă așa ceva în istoria recentă a omenirii.

Un balon financiar reprezintă în limbajul economiștilor o supraevaluare a unui activ care nu este în niciun fel legată de valoarea sau beneficiile sale reale, pe fondul unei grabe generale de a cumpăra. Există anumite etape în dezvoltarea unui balon financiar care precedă pocnirea acestuia, iar cursul Bitcoin le-a urmat în mod suspect.

stability-3042271_960_720

Oricum ar fi, dacă aveți o sumă de bani pe care o puteți investi fără a vă pune în pericol siguranța financiară, merită să intrați în joc. Măcar de dragul adrenalinei!