Vrei să cumperi ghete de fotbal online? Câteva criterii de alegere.


football-1331838__340

Alegerea unei perechi de ghete fotbal online nu trebuie făcută la întâmplare.

Doritorul ce își va comanda singur asemenea încălțăminte este necesar ca să ia în considerare mai mulți factori:

tipul de pantoful de sport în sine;

– starea terenului de joc unde urmează la perechea de ghete vor fi folosite;

-tipul partidei (miuță între colegii de serviciu sau prieteni, joc de amatori , antrenament sau joc profesionist la club).

Ghetele de fotbal sunt esențiale pentru orice jucător pasionat de sportul cu football-689262_960_720balonul rotund, reprezintă unul dintre elementele principale ale echipamentului sportiv.

Mai presus decât orice, chiar și decât design-ul perechii de ghete, talpa trebuie să fie de calitatea strong.

Talpa unei astfel de încălțăminte poate să fie de două feluri:

– turnată;

– modelată ulterior.

Tălpile turnate au de obicei crampoane integrate, de formă rotunjită.

Există, de asemenea, tălpi tăiate, cu crampoane mai largi și cu muchiile tăiate. Acest fapt oferă jucătorului o mai bună aderență și o mai mare capacitate de reacție în timpul fazelor de pornire și de schimbare a direcției.

Încălțămintea cu elemente filetate prezintă două crampoane mari la partea din spate și patru crampoane mai mici în față. Aceste mici elemente sunt extrem de importante, deoarece cu ajutorul lor se asigură o bună aderență a ghetelor de fotbal pe terenul de joc.

care promovează aderența pe teren. Când încercați perechea, nu trebuie să simțiți cramponul în contact cu talpa piciorului. În acest caz, înseamnă că talpa nu este suficient de bună.

Important este ca aceste crampoane să nu se simtă de către fotbalist, să fie parte componentă din talpă, precum un tot unitar.

Dacă respectivele crampoane se simt de către jucător, dacă jenează în timpul alergării sau lovirii mingii ghetele de fotbal nu sunt bune și nu trebuie purtate, deoarece scade extrem de mult performanțele sportive.

football-566030__340Ghetele de fotbal pot ca să fie realizate din piele naturală sau ecologică. La fel ca și în cazul încălțămintei obișnuite, pielea oferă beneficii evidente la purtare, deoarece este flexibilă, se mulează foarte bine pe forma piciorului și astfel asigură o manevrabilitate mai precisă a balonului de joc.

Ca dezavantaje relative putem menționa următoarele:

– sunt ceva mai scumpe decât ghetele de fotbal realizate din material sintetic;

– se uzează mai repede din pricina fragilității pielii;

– au nevoie de o întreținere mai laborioasă.

Sportivii ar trebui ca să aleagă un model de ghete mai rigid pe spate și mai flexibil spre vârf. Acest lucru va asigura un sprijin bun al piciorului și gleznei și va asigura un mai bun control al mingii. Pantoful trebuie să garanteze o bună aderență și o mai mare stabilitate pe gazon, greutatea corpului să fie corect distribuită, iar crampoanele să nu se simtă absolut deloc.

football-3024154_960_720