Dodo, dă-ne nouă astăzi, rapid, pizza pentru orice eveniment!


Mare om a fost acela care a inventat pizza rotundă, mă gândeam în timp ce dădeam comanda pe site-ul celor de la Dodo pizza favorită. Așa cum nu ne putem imagina lumea fără roată, tot așa o petrecere informală nu mai e petrecere fără niște pizza aburindă livrată la timp! Nu ar avea pentru gazdă niciun haz ca să stea și să bucătărească din greu preparând aluatul, plus că fără un cuptor potrivit, oricum nu va fi la fel de gustoasă precum cea adusă de curier.

Am descoperit de ceva vreme acest brand, Dodo Pizza, care, surpriză, se referea inițial la o firmă de IT. Uite că există una care face și pizza! Reală, nu virtuală! Păi dacă nu în fața calculatorului poți savura mai bine una, când să o faci?

Acum nu mai există singurătate. Dacă ai o conexiune la internet nu mai ești singur. Să zicem că e ziua ta, dar uite că nu ai niciun prieten prin preajmă în mod fizic, nici rude, iar de lucrat, fiind freelancer, lucrezi acasă. Ce te faci? Sper că nu apuci să îți plângi de milă și să îți spui cu glas abia șoptit: „La mulți ani, mie!” (Știu eu pe cineva care așa făcea până de curând!)

Mai bine dai sfoară-n țară, adică pe Facebook și pe alte rețele sociale și îți organizezi o petrecere virtuală de aniversare. Comanda pizza de la Dodo, dacă locuiești în București sau Brașov, ajunge cu sistemul de livrare pizza în maxim 45 de minute și poți ca să dai iute start petrecerii. Ai de unde alege pizza potrivită pentru tine, îți garantez! Plus că, dacă ai noroc și traficul e așa de aglomerat că nu primești deliciul culinar în maxim trei sferturi de oră, te-ai scos! Primești și un bonus constând într-o pizza gratuită pentru că ai fost răbdător…

Categoric, pizza e una dintre cele mai tari invenții gastronomice de pe planetă!

Plus că putem compara liniștiți pizza cu zodiacul! Ce, ați văzut până acum o hartă astrologică pătrată? Evident că nu! Iar faptul că acum, din pricina pofticioșilor, se taie de regulă în șase sau opt porții, nu contează… Puteți cere telefonic să fie împărțită înainte de ambalare în 12 părți egale și gata, puteți avea… o pizza astrologică!!!

Și așa am ajuns la numărul ezoteric 12… 12 ore pe ceas, 12 zodii și, de ce nu, 12 apostoli. Ce, ei nu mâncau? Ia gândiți-vă la Cina cea de Taină? Oare dacă întâlnirea secretă se petrecea în zilele noastre ce feluri de pizza ar fi comandat fiecare apostol?

Blasfemie? Degeaba vor țipa unii ca din gură de șarpe că nu avem voie să imaginăm asemenea lucruri, eu nu văd de ce nu am face-o. Doar apostolii erau oameni și ei. Acum, în varianta nouă se numesc… evangheliști tehnologici!

De curând am fost la petrecerea de nuntă a unor prieteni corporatiști unde, în loc de sărmăluțele tradiționale, pe masă chelnerii au pus la loc de cinste platouri mari cu sortimente diverse de pizza. Și nu s-a supărat nimeni. Ba din contră, aș putea spune…

Bine, țața Florica sosită din Brezoaiele a șoptit ea verișoarei miresei că „s-a stricat de tot tineretul ăsta“, dar cine să stea să o mai asculte în condițiile în care atmosfera s-a detensionat brusc, mai ales că mesenii s-au prins rapid că pizza merge de minune și cu vin, nu doar cu sucul carbogazos binecunoscut…

Mi-a plăcut mult că prietenii mei, fani declarați ai acestui tip de mâncare pentru petreceri amicale, s-au îngrijit ca fiecare să poată să își aleagă pizza dorită: vegetariană sau pentru carnivori, cu ciuperci, roșii, salam, brânzeturi diverse, cașcaval, măsline, șuncă fină, cârnăciori picanți, spanac și condimente de toate felurile…

Ba mai mult decât atât, mirele și mireasa, petrecăreți cu vechime prin Centrul Vechi, s-au îngrijit ca să existe un loc unde cei greu de mulțumiți își pot pune pe blatul de pizza aburind ce garnituri vor. Și, trebuie să recunosc, a fost mare îngrămădeală în colțul acela, toți vrând să se distreze făcându-și cea mai supercalifragilistică pizza din câte s-a văzut pe fața pământului. Cum unii luaseră și ceva pahare cu vin la bord, evident că au inventat combinații de topping-uri culinare ce i-ar face invidioși oricând pe jurații de la „Chefi la cuțite”.

Se pare că începe să devină o modă printre tineri ca să petreacă așa cum simt ei mai bine, liberi, neconstrânși de conveniențe prostești, indiferent că e vorba de o aniversare, un botez sau chiar o nuntă.

Sinceră să fiu, nu m-ar mira ca să fie prezentă curând pizza chiar și la parastase, alături de colivă (care tot rotundă e!)… Că de petreceri de divorț la pizzerie am auzit frecvent. Nu de alta, dar e în ton cu separarea: o felie tu, o felie eu, chiar și câte o felie pentru viitorii parteneri, că doar proaspeții oameni liberi nu se vor călugări după ce au semnat actele la notar!

Chiar și după aceea, unde se pot duce părinții care au program de vizitare cu prichindeii, dacă nu la o pizza? Asta dacă nu au custodie comună și atunci îi pot lua mult mai des, mai ales când au mai descoperit un fel de pizza foarte gustos!

Dar chiar dacă e grozav să mănânci o pizza în oraș, parcă tot mai bună e dacă o comanzi acasă, recunoașteți? Chiar și dacă ești doar cu iubita sau iubitul, dacă vreți o seară relaxantă, de care să vă amintiți mai apoi cu drag, nu ar trebui să lipsească o comandă la pizzeria favorită. Nu trebuie neapărat o cină romantică pentru fandosiți!

Și uite că, încet-încet, am ajuns de unde am plecat și chiar mai departe: seară pentru îndrăgostiți, petrecerea de nuntă, după ce perechea a mers la biserică, divorț, unde se poate merge în cadrul programului de vizitare cu prichindeii rămași la fostul partener/ă de viață…

Așadar, revin cu întrebarea de la început: ce tip de pizza ar fi comandat Iisus pentru fiecare apostolii lui la Cina cea de Taină? Nu dați cu pietre pentru îndrăzneala mea!

Păi hai să ne gândim logic și să asociem fiecare apostol cu o zodie și apoi cu un tip de pizza de la Dodo pe care un Iisus modern l-ar comanda pentru fiecare dintre oamenii săi la faimoasa întrunire secretă, dacă ea s-ar petrece în București sau în Brașov…

Apropo, știți că Dodo Pizza e un brand prezent în 12 țări? Oare este o întâmplare că m-am gândit la asocierea aceasta?

1. Petru – zodia Berbec

Pentru că istoria îl descrie drept un lider puternic, ca pe unul dintre fondatorii Bisericii Creștine, aprig la mânie, dar corect (dovadă că acum are rol decizional la porțile Raiului pentru sufletele aliniate frumos ce vor să treacă în Lumină), cred că o pizza Chicken Ranch cu șuncă, mozzarella, sos ranch, roșii proaspete, piept de pui și usturoi proaspăt ar fi cea mai nimerită.

2. Simon Zilotul – zodia Taur

Unul din cei mai cunoscuți luptători împotriva asupritorilor romani, poate să fie asemuit cu actualii corporatiști ce fac parte din mișcarea Rezist. Inteligent, combativ, deși îi plăcea să trăiască bine, nu dorea să fie cocoșat de impozite aberante. Deci una sățioasă, cu de toate, dar nu exagerat de scumpă fără motiv, precum este pizza 4 Seasons cu șuncă, modelizarea, oregano, pepperoni salam, sos de roșii, roșii proaspete, danian White și ciuperci i-ar fi probabil pe plac.

3. Iacob – zodia Gemeni

Un apostol ce avea darul oratoriei, un influencer pentru marile mase, probabil că ar fi în zilele noastre suficient de orgolios pentru a nu accepta să mănânce același tip cu majoritatea. O pizza Hawaii cu ananas, șuncă, mozzarella și sos de roșii ar fi mai pe gustul lui, urmând ca mai apoi să îi determine și pe alții să o prefere în locul sortimentelor tradiționale, postând apoi pe Instagram opinia lui, după ce s-a delectat cu ea.

4. Andrei – zodia Rac

Cel mai drag apostol al românilor, un pic mai solitar, preferând oricând să stea cu clanul lui (nu degeaba mai e cunoscut și drept apostolul lupilor!) va ține cont și de preferințele celorlați și va alege un set de pizze speciale Combo Nr. 3 compus din pizza „Pepperoni și ardei”, pizza „Roșii și usturoi”, pizza „Cârnăciori vânătorești”, pizza „Șuncă și roșii”, pizza „Ciuperci și măsline” pe care, eventual, să o poată împărți cu alți meseni, dacă aceștia vor dori acest lucru.

5.Ioan – zodia Leu.

Iată un alt lider al Bisericii, un reprezentant de prim ordin al zodiei, dovadă că dacă vom citi cu atenție scrierile sale vom descoperi că de multe ori texte redactate pe un ton foarte afectat. E cert că nu îi lipsea absolut deloc stima de sine. Sortimentul care i-ar fi plăcut ar fi fost probabil pizza Dodo cu șuncă, mozzarella, pepperoni salam, ardei gras, sos de roșii, roșii proaspete și ciuperci.

6. Filip – zodia Fecioară

Un apostol orientat spre meditație, care despica firul în patru, minuțios până la exasperarea celorlalți, probabil că o pizza Vegetariană cu busuioc, ceapa roșie, măsline rondele, mozzarella, ardei gras, sos de roșii, roșii proaspete, danish white și ciuperci ar fi singura ce l-ar mulțumi (cât de cât!).

7. Bartolomeu – zodia Balanței

Posesor al farmecului dat de un umor fin dar tăios specific nativilor zodiei Cântarului (uită-te la Cristian Tudor Popescu, ca să înțelegi ce zic!), cu multă putere de a însufleți masele, ar merita o pizza Cheeseburger cu sos cașcaval, vită, bacon, ceapă roșie, mozzarella, castraveți murați și roșii proaspete. I-ar plăcea cu siguranță!

8. Toma Necredinciosul – zodia Scorpion

Un personaj mereu suspicios, ar avea nevoie în zilele noastre ca în prealabil să meargă el personal la firma ce livrează pizza la domiciliu, să verifice dacă totul este respectat, așa încât produsul pe care îl va mânca să fie unul care nu îl va îmbolnăvi. Noroc că la Dodo este permis acest lucru! O pizza Tuna cu ton, ceapă roșie, măsline rondele, mozzarella, oregano și sos de roșii s-ar putea să fie alegerea favorită.

9. Iacob al lui Zevedeu – zodia Săgetător

Al treilea pilon de nădejde al Bisericii, alături de Petru și Ioan, un cunoscător al multor lucruri, nu putea să nu fie expert și în gastronomie. Și atunci, pentru că testând înveți, va alege cel mai probabil o pizza, precum Prosciutto & Funghi de la Dodo cu șuncă, mozzarella, sos de roșii si ciuperci, iar dacă o să-i placă, o să o recomande călduros și altora.

10. Matei – zodia Capricorn

Oare ce pizza s-ar potrivi unui colector de impozite (adică unui lucrător la ANAF modern)? Un lucrător la stat are acum venituri mari, nu se mulțumește cu orice. Chiar dacă e gratis, oferită de Iisus, e clar că un Matei modern va dori cel mai scump și mai exclusivist tip. Dar neaoș, românesc. O pizza Dracula cu sos chipotle, mozzarella, pepperoni salam, jalapeno, chorizo salam si sos de roșii s-ar putea să îl satisfacă cât de cât, dacă ar fi un evanghelist actual al finanțelor, voi ce credeți?

11. Iuda Tadeul – zodia Vărsător

Un apostol curios, mereu dispus ca să încerce lucruri noi, dar să aibă și o libertate neîngrădită. O pizza Carnivor cu șunca, mozzarella, pepperoni salam, chorizo salam, sos de roșii si piept de pui o să fie exact ce îi trebuie. Nu de alta, dar veganii 100% îi par foarte plicticoși uneori!

12. Iuda Iscarioteanul – zodia Pești

Cel mai detestat dintre apostoli, din pricina greșelilor făcute. Nici măcar o pizza nu e în stare să aleagă așa cum trebuie, dar un Iuda modern va putea fi adus pe calea cea bună de prieteni, chiar dacă se spune că un om nu se schimbă. Ok, nu se schimbă personalitatea, dar gusturile se mai ajustează, măcar pe ici pe colo. Iar când însuși Iisus e acela ce face comanda (adică plătește el!), parcă lucrurile sunt un pic altfel…

S-ar putea să nu mai aibă nevoie de arginții ăia acum cu mutră de bitcoin. O pizza Double Pepperoni cu mozzarella, pepperoni salam și sos de roșii ar fi varianta ideală în anul de grație 2019.

Ce părere aveți? În definitiv apostolii din vechime erau și ei oameni. Iar evangheliștii tehnologici moderni de unde ar putea ei ca să mănânce o pizza pe gustul lor, dacă nu de la o firmă unde IT-ul e la mare cinste. Știați că în Rusia deja Dodo a livrat cu drona pizza? E și asta o metodă de a evita aglomerația din trafic, nu-i așa?

Asocierile de mai sus le-am făcut pornind de la ideea evangheliștii sunt o specie de specialiști foarte apreciați în zilele noastre. Deci nu vă grăbiți să acuzați! Evanghelistul tehnologic este o persoană specială care nu e focusat pentru ca stoarcă bani de la client, ci îi oferă generos o grămadă de gratuități. Este acel om dintr-o corporație ce face memorabil brandul și se luptă pentru supremație cu adversarii direcți din alte companii similare. Eficiența unui evanghelist se măsoară nu în vânzările efectuate, ci în ceva mult mai subtil: în gradul de utilizare a tehnologiei noi și de procentajul de satisfacție al acelora care o folosesc. Iar pentru asta, o pizza gustoasă livrată la timp nu poate decât să fie o sursă gastronomică de inspirație!

Publicitate