Chirurgia pleoapelor, secretul unui chip întinerit


chirurgie blefaroplastieÎn ultima vreme, intervenția chirurgicală de blefaroplastie are mare căutare și în țara noastră. Motivul? Pleoapele superioare și/sau inferioare căzute dau un aspect îmbătrânit figurii umane și de aceea ridicarea acestora prin chirurgie estetică este o binecuvântare posibilă datorită medicinii estetice moderne.

Rejuvenarea feței nu poate să fie perfectă dacă medicul nu se ocupă și de pleoapele superioare și/sau inferioare pentru a pune în evidență ochii.

Când se poate cere o blefaroplastie?

  1. Dacă persoana are pleoapele superioare lăsate (căzute).

Nu doar că excesul de piele existent la nivelul pleoapelor superioare face ca fața să aibă un aer trist, obosit, dar și limitează destul de mult câmpul vizual.

  1. În cazul unei intervenții la nivelul pleoapelor nu trebui ignorate nici inesteticele pungi de sub ochi care nu sunt altceva decât rezultatul unei întinderi deranjante estetic a țesutului subcutanat al pleoapelor inferioare. Prin reducerea acestora, ele se pot elimina cu mare succes, ceea ce conduce la ștergerea multor ani de pe chipul persoanei.
  1. Tot la nivelul pleoapelor inferioare extinderea pielii pe măsura fenomenului obiectiv al îmbătrânirii, generează riduri mai mult sau mai puțin profunde, extrem de inestetice. Chirurgul poate să elimine surplusul de piele, să o întindă, așa încât ridurile să se diminueze mult, de cele mai multe ori chiar să dispară total.

Pleoapele superioare căzute pot să nu fie întâlnite doar la persoane de vârsta a doua și a treia, ci și la cele tinere. Este groaznic să arăți la 20 de ani ca la 40! Dacă ai și tu problema asta, programează-te rapid pentru o intervenție chirurgicală de blefaroplastie. Altfel o să ajungi depresiv/ă din pricină că arăți tot timpul obosit/ă și mult prea matur/ă decât vârsta din cartea de identitate. Nu are rost să îți scadă stima de sine pentru ceva ce se poate rezolva în zilele noastre!

Tipuri de intervenții chirurgicale la nivelul pleoapelor

După cum ați văzut mai sus, se poate interveni de către medicul estetician atât asupra pleoapelor superioare, cât și a pleoapelor inferioare. În ambele cazuri cu un real succes.

O astfel de operație poate să fie relativ simplă, dar sunt și situații în care chirurgul va trebui a să facă o corecție a musculaturii din această zonă a feței, pentru a se obține rezultatul dorit. Complexitatea intervenției se stabilește în cadrul unei consultații preliminare a persoanei care solicită o blefaroplastie, de aceea indiferent de așteptările cu care se vine la medic, ele se pot modifica după discuția cu esteticianul.

Evident, nici costul unei astfel de operații nu este fix, ele diferă în fiecare caz în parte, în raport de problemele pe care le are de rezolvat chirurgul respectiv.

Uneori intervenția depășește caracterul pur estetic și ajunge să aibă și un important rol funcțional. Blefarosalazisul, spre exemplu, este boala în care o persoană pur și simplu nu își poate ridica pleoapa superioară cât ar fi normal. Iar acest lucru îi afectează vederea. Evident, la final, și aspectul feței este unul mult mai plăcut, mai întinerit, iar ochii ajung în fine să fie puși în evidență așa cum merită.

Intervențiile efectuate la nivelul pleoapelor inferioare au drept scop eliminarea excesului de tegument din zonă, dar și a grăsimii subcutanate, așa încât pungile de sub ochi și ridurile să fie diminuate sau să dispară total.

Foarte frecventă după 30 – 40 de ani, atât la femei, cât și la bărbați, acest tip de intervenție chirurgicală, se poate efectua fără probleme dacă persoana în cauză este sănătoasă, nu are probleme grave oculare și are capacitatea de a renunța la fumat măcar câteva săptămâni înainte și după efectuarea operației (evident, dacă este fumătoare!).