Singurătatea pentru femei 50 plus, un avantaj interesant?


doamne singure

Pentru multe femei 50 plus a fi singure este un obstacol psihologic greu de trecut care le poate duce la boli grave.

Nimic nu este mai dificil de înfruntat decât singurătatea la vârsta mijlocie, dar poate fi și o oportunitate formidabilă pentru reinventare și a explora noi orizonturi. Totul este din ce unghi privim lucrurile.

Singurătatea unei femei de 50 de ani este o sumă de minusuri și plusuri. Stă în puterea fiecăreia de a face din dezavantaje oportunități de care să profite pe deplin.

 

Dezavantajele solitudinii pentru o femeie 50 plus

 

Nu putem ignora că a fi o femeie singură la 50 de ani este dificil mai ales din cauza modului în care te privesc ceilalți. Ai vrea să strigi din toți rărunchii că nu ești bătrână! Și atunci de ce ți-ar păsa de ce gândesc alții.

E nedrept. Și tu știi asta. Indiferent că tu te simți încă tânără pe dinăuntru și poate chiar la exterior, mulți oameni consideră că ești expirată. Nu se întâmplă la fel cu bărbații de vârsta asta. Ei sunt mult mai bine văzuți în societate și toată lumea îi privește cu simpatie, ca pe niște oameni în floarea vârstei.

De multe ori mai adaugi și tu dezavantaje suplimentare. Te poți simți pierdută, neînțeleasă, mai ales dacă ți-ai pierdut mulți ani într-o relație care la final s-a încheiat cu o ruptură definitivă. Tu ai rămas pustiită, el și-a găsit rapid o domnișoară ce ar putea să îi fie fiică. El se amăgește că a găsit fericirea, tu te afunzi într-o depresie foarte reală.

Pe măsură ce anii trec, se limitează și posibilitățile pe care acum le ai la îndemână pentru a fi fericită. Sau așa ai impresia. Pe erai copilă existau o infinitate de căi dintre care să alegi, acum drumurile sunt mai puține și mai înguste. Limitările sunt emoționale, dar și fizice. Iar tu nu poți gestiona întotdeauna asta cu succes. Iar acum îți dai seama că ele se îngustează tot mai mult atât din punct de vedere emoțional, dar mai ales fizic.

 

Avantajele de a fi o femeie 50 plus singură

 

Ești liberă, fără atașamente, fără chinul de a fi la cheremul altcuiva, ceea ce înseamnă că vei avea mult mai mult timp pentru tine însăți.

În continuare poți să îți dezvolți propriile interese, hobby-uri, poți ca să faci acum lucruri pe care ți le-ai dorit o viață întreagă, dar nu ai avut timp sau resurse pentru ele.

Tu vei decide cum să îți petreci timpul liber, poți face exact ceea ce dorești, când vrei, ceea ce este senzațional.

Și, cel mai important: poți să faci lucrurile pe îndelete, fără să te grăbești, le poți savura pe deplin.

Și pentru a scăpa definitiv de singurătate te invit pe site-ul Femei50Plus.ro unde vei găsi articole pe temele ce te interesează, doamne cu care te poți împrieteni și cu care poți interacționa în viitor și offline. Te așteptăm cu drag!