Spaima incontrolabilă de viitor poate fi învinsă


portrait-student-girl-sitting-desk-biting-her-fist_1163-2568Anxietatea sau o teamă pentru viitor ce se înscrie în limite rezonabile este o caracteristică biologică a omului, dar dacă depășește anumite limite ea este marcată de simptome neplăcute precum ar fi:  puternică, accelerarea bătăilor inimii, hiperactivitate nejustificată, disconfort stomacal etc.

 

Cu toții am testat ce înseamnă anxietatea în anumite momente din viață, în funcție de provocările cu care a trebuie să ne confruntăm. Atunci am priceput cu adevărat cam ce înseamnă reacția biologică a organismului de tipul “Luptă sau fugi” și, dacă nu am știut să o controlăm, probabil ne-a făcut rău.

 

Când anxietatea devine incontrolabilă, aceasta are consecințe care diminuează calitatea vieții tale, precum ar fi: stimă de sine scăzută, dificultăți în îndeplinirea unor sarcini relativ simple. 

 

Simptome fizice ale anxietății se referă la agitație și tremur al membrelor, amețeli sau senzație de leșin, respirații scurte sau blocaje în respirație, dificultăți de concentrare, dureri în piept sau palpitații cardiace, dureri de burtă, diaree, frică constantă, roaderea unghiilor, tremur în voce sau vorbire foarte alertă și, deoarece persoana că se va întâmpla ceva rău, inclusiv tensiune musculară, dureri de spate, gânduri necontrolate, iritabilitate și dificultăți în somn, totul din pricina preocupării exagerate cu privire la viitor.

 

Motivul? 

 

Pur și simplu, cu toate eforturile, nu mai ești în stare ca să să te comporți 

normal în mediul social sau la muncă, devii extrem de timid, nu te mai poți concentra, nu mai găsești calea de ieșire din negura în care ai intrat. În aceste situații, este recomandabil ca să te adresezi unui specialist în controlul anxietății și să trateze cât mai din fașă respectivele disfuncții de natură psihologică.

 

S-au făcut numeroase studii pe plan internațional de către medici și psihologi cu privire la tratamentele cele mai adecvate în cazul persoanelor anxioase și, deși există medicamente care pot ajuta, aproape toate au efecte secundare și multe dintre ele duc la dependență.

 

Chiar dacă în fazele grave tratamentul medical este recomandabil și inevitabil, ca adjuvante sau chiar pentru rezolvarea situațiilor incipiente de anxietate se pot folosi și alte metode care nu presupun neapărat un tratament medicamentos clasic.

 

Hipnoza poate ajuta la controlul anxietății

 

Cu ajutorul hipnozei poți ca să descoperi inclusiv cauza care a declanșat aceste simptome cu privire la imposibilitatea de a controla viitorul, deoarece prin tehnici specifice se poate pătrunde în subconștientul persoanei până se depistează declanșatorii care au contribuit la apariția anxietății. 

 

În acest fel se pot găsi și uneltele potrivite pentru crearea unei stări de relaxare și reducerea anxietății. De cele multe ori efectele se resimt imediat, deoarece comenzile pozitive sunt introduse în creier care trimite informațiile organismului.

 

Hipnoza poate să controleze anxietatea într-un mod complet natural și sigur fără a se utiliza medicamente sau tehnici bizare cu efecte negative.

 

Pur și simplu trebuie doar să accepți zilnic comenzile minții tale, pentru ca acestea să declanșeze starea de bine. Dacă mintea este atât de puternică încât creează frică, nervozitate și anxietate incontrolabilă, tot altfel ea poate să acționeze și în sens pozitiv pentru tine. Printr-o reprogramare a minții se pot declanșa resursele interne care vor produce autovindecare. 

 

Dacă totuși nu te încântă să apelezi la un hipnotist de scenă, ci vrei ca să mergi la un doctor adevărat, dna. dr. psihiatru Laura Catană te poate ajuta ca să îți rezolvi problemele legate de anxietate care te țin înlănțuit și nu îți dau voie ca să îți trăiești viața așa cum vrei.

 

Nu te speria că vorbim de un psihiatru, nu de un psiholog, deoarece anxietatea este o afecțiune extrem de răspândită în rândul multora dintre români, iar faptul că te temi nejustificat de tare de viitor, nu înseamnă nicidecum că ai fi nebun.

 

Datele de contact sunt următoarele:

 

Centrul Medical “Laura Cătană”

Tel.: 0746-287-101

Orar: Non stop

E-mail: office@doctor-psi.ro

Adresă: Sebeș, în localitatea Pianu de Jos, Str. Horea, nr. 148A, jud. Alba

 

Pentru pagina de FB dați click AICI!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s