7 pasi pentru a inchiria un spatiu de birouri


birouri de închiriat Oradea

Sunteti proprietarul unei mici afaceri care doreste sa inchirieze un birou? Aveti un business aflat la inceput care doriti sa se dezvolte intr-un spatiu nou, dar nu sunteti sigur de unde sa incepeti? Iata un ghid util care va va arata pas cu pas cum sa inchiriati un spatiu pentru birourile afacerii dvs.

 

Pasul 1: Calculati de cati metri patrati aveti nevoie

Unul dintre primele lucruri pe care va trebui sa il stabiliti  atunci cand incepeti sa cautati spatiu pentru birouri este de cati metri patrati aveti nevoie. Pentru a va ajuta sa calculati suprafata de care aveti nevoie pentru organizarea birourilor, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte: numarul angajatilor, tipul angajatilor (domeniul administrativ, executiv, vanzari?), aveti nevoie de birouri separate sau un spatiu openspace, etc.

Pasul 2: Stabiliti-va bugetul

Inainte de a incepe sa cautati un spatiu pentru birouri, este important sa stiti care este bugetul dvs. Cunoasterea bugetului va va ajuta sa va restrangeti optiunile in baza la ceea ce va puteti permite in mod realist.

Pasul 3: Vizitati mai multe spatii pentru birouri

Cercetati diferite spatii de birou disponibile in orasul dvs. si faceti un tur al acestora, indiferent daca sunteti in cautarea unor birouri de inchiriat in Oradea, Bucuresti sau in orice alt oras al tarii. Cel mai bine este sa vedeti personal spatiul pentru a verifica zona, a intalni potentialii vecinii si a realiza cum ar fi de fapt sa lucrati acolo.

Pasul 4: Alegeti un birou

Din diferite spatii de birouri pe care le-ati vizitat, decideti care este potrivit pentru afacerea dvs. Iata cateva intrebari pe care trebuie sa vi le puneti:

    • Locatia este convenabila pentru clientii dvs.?
    • Locatia este convenabila pentru dvs.?
    • Locatia este potrivita pentru angajati/ potentialii angajati?
    • Exista parcare disponibila?
    • Spatiul este avantajos financiar?
    • Este amplasat in apropiere de magazine (banci, oficii postale, restaurante etc.) si alte spatii care sunt necesare pentru dvs.?
    • Aveti voie sa redecorati si sa personalizati spatiul?
    • Exista o bucatarie pe care o puteti folosi?
    • Poate afacerea sa creasca in acest spatiu?
    • Ce spun chiriasii actuali despre inchirierile de birouri aici?

Pasul 5: Lasati spatiu pentru extindere

Luati in considerare spatiu suplimentar daca intentionati sa mariti numarul de angajati. In timp ce afacerea dvs. se va dezvolta, este posibil sa aveti nevoie sa inchiriati un spatiu suplimentar unui alt chirias pentru a obtine venituri suplimentare. (Retineti, contractul de inchiriere initial va trebui sa includa aceasta optiune)

Pasul 6: Determinati toate costurile

Asigurati-va ca luati in calcul toate costurile asociate mutarii. Calculati costul total al chiriei, utilitatilor, cheltuielilor de mutare, costurilor de constructie (daca exista) etc., astfel incat sa nu existe surprize pe drum. Si asigurati-va ca aveti un buget suficient.

Pasul 7: Pregatiti-va documentele financiare

Inainte de a putea inchiria un spatiu de birouri, proprietarii de cladiri vor dori sa verifice daca puteti plati chiria! De obicei, proprietarul va solicita un depozit de garantie. Incepeti sa strangeti documente financiare importante, inclusiv declaratii fiscale, situatii bancare, referinte financiare si o scrisoare de credit bancara pentru a dovedi ca puteti acoperi cheltuielile.

 

Autor: D.M.