Avocatura online, avocatura viitorului


Cei care aveți nevoie de consultanță juridică de drept civil, penal sau comercial în pandemie, știți că nu e foarte ușor să o obțineți în condițiile restrictive de acum.

Și totuși… Parcă lucrurile încep să se miște…

Vechi și nou în materie de consultanță avocațială

Până în martie 2019 procedura clasică era cam așa: obligatoriu trebuia să mergi la un cabinet de avocatură pentru a primi îndrumările pe care le căutai.

Iar asta presupunea ca mai întâi să stabilești telefonic o întâlnire cu avocatul dorit într-o anume zi și la o anumită oră.

Ușor de zis și greu de făcut dacă aveai și un job de unde nu puteai să te învoiești sau pur și simplu dacă aveai copii mici pe care trebuia să îi supraveghezi acasă.

Plus că, de obicei, nu știu cum se întâmpla, dar cabinetul avocațial unde trebuia ca să ajungi era în alt cartier, nu la o aruncătură de băț de casă.

Și, chiar dacă, să zicem, făceai un efort și obțineai o învoire de la șef sau găseai pe cineva care să stea cu copiii pentru câteva ore, aproape niciodată avocatul cu care trebuia ca să te întâlnești nu ajungea la cabinet la ora stabilită.

Fie era reținut la vreun proces în tribunal, fie era la poliție ori parchet pentru vreo audiere, fie pur și simplu era blocat în trafic.

Iar asta însemna un stres suplimentar adăugat situației neplăcute în care oricum te aflai. Pentru că nimeni nu merge de plăcere la avocat, nu-i așa?

Unde mai pui că și în timpul ce îți era rezervat de cele mai multe ori convorbirea era întreruptă frecvent fie din pricina unor apeluri telefonice, fie pentru că secretara avea nevoie de ceva de la avocatul în cauză ce tocmai îți spunea ceva important pentru speța ta.

Plecai cu un gust amar și, de cele mai multe ori, cu mulți bani dați pe o consultație fragmentată din care nu înțelegeai mai nimic.

Tare ți-ai fi dorit să ai parte de o consultație unde specialistul în drept să fie ochi și urechi doar la problemele tale, să dea dovadă de empatie și de un înalt profesionalism din toate punctele de vedere.

Uite că pandemia asta de coronavirus, printre atâtea lucruri rele pe care le-a adus, a reușit ca să mai dezmorțească un pic și avocatura romanească, atât de anchilozată de decenii întregi.

Mai marii barourilor din țară luptă din răsputeri ca să se păstreze lucrurile ca și până acum, dar tăvălugul schimbărilor nu poate să fie oprit, oricât ar vrea ei.

Tinerele generații de avocați vor produce Marea Transformare și lucrurile vor de-acum mult mai simple pentru clienții ce vor consultații juridice.

Soluția vine de la internetul care acum este principala uneltă utilizată în toate domeniile vieții noastre.

De ce să te învoiești de la job cu orele, de ce să cauți bone pentru copii, de ce să îți faci nervi în trafic, de ce să te fâstâcești când ești face to face cu avocatul în biroul lui, când poți ca să ceri o consultație juridică profesionistă chiar de acasă?

Acum se fac și ședințe de psihoterapie online, ba chiar se dau și din ce în ce mai multe consultații medicale în acest mod. De ce doar avocatura să fie domeniul unde modernitatea să nu ia locul concepțiilor învechite?

Poate în urmă cu zece ani lucrurile erau justificate prin faptul că prea puțini români aveau abilitatea de a folosi internetul, dar acum lucrurile s-au schimbat radical.

Comoditate, confidențialitate, amabilitate, posibilitatea de a da feedback foarte ușor, iată ce poate să ofere o consultație avocațială la distanță.

Și, mai mult decât atât, poți să alegi un avocat nu doar din localitatea ta, ci de oriunde din România. Dacă tot e o profesie liberală unde concurența este la ordinea zilei, justițiabilii ar trebuie să aibă posibilitatea să își aleagă specialistul în drept pe care în doresc de oriunde, nu-i așa?

Iată că niște tineri avocați din Sibiu – Christiana Mondea și Șerban Moga au spart gheața pe piața avocaturii și oferă celor interesați șansa de a putea primi cele mai bune sfaturi juridice online. Clienții nu mai sunt limitați spațial, ei pot să fie inclusiv din străinătate. Tot ce le trebuie este o conexiune stabilă la internet.

Vrei să afli mai multe? Intră pe avmconsult.ro!

2 gânduri despre „Avocatura online, avocatura viitorului

  1. Renata C.

    E o mare ușurare faptul că pot ca să vorbesc cu un avocat pe internet. Eu sunt la muncă în Germania. Cei doi tineri avocați sunt foarte bine pregătiți. Recomand să apelați la ei.

    Apreciază

  2. Suzana Manea

    Am găsit site-ul lor de avocatură pe net și sunt tare fericită că pot să am de partea mea o echipa de juriști nu doar frumoși, dar și foarte competenți. 🙂

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.