Spațiile de birouri vor reprezenta următoarea frontieră post-pandemică


Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-design-interior-sala-de-edin-e-plafon-260689/ 

Știm deja că unii oameni ce au lucrat de la distanță în 2020 se vor întoarce la birou în viitor. În București, dar și în alte zone ale țării. În egală măsură, antreprenorii sunt conștienți că acele spații de birouri vor fi diferite față de cum erau odinioară. Categoric, sectorul imobiliar de tip office se confruntă cu una dintre cele mai grave provocări ale sale din istoria modernă. Aceea de adaptare extrem de rapidă la o nouă eră în care intră omenirea ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Birouri smart pentru angajații viitorului 

Cu toate acestea, există multe alte aspecte pe care nu le știm încă și care vor face din următoarele 12 până la 18 luni o etapă fără precedent atât pentru companiile care se mută înapoi în spațiile de birouri din toată țara, cât și pentru dezvoltatorii care dețin și închiriază aceste locații corporate.

Trăim niște vremuri extrem de interesante inclusiv pe plan profesional în care cuvântul de ordine este adaptabilitatea, nicidecum tendința (până la un anumit punct firească) de a lupta împotriva curentului marii schimbări ce a cuprins întreaga planetă.

Cei care iubesc genul SF  pot să fie bucuroși: până și spațiul interior din birouri se conturează cu siguranță ca următoarea frontieră ce urmează a fi cucerită, pe măsură ce lumea va intra în era post-pandemică. Chiar și dacă vorbim de  birouri de închiriat Sibiu vor fi schimbări vizibile. Inteligența artificială ne va modela viețile nu doar acasă, ci și la job.

Deci, nu există nicio îndoială că piața de birouri va fi altfel în viitorul apropiat, Probabil că până în decembrie 2021 deja vom vedea primele lucruri uimitoare în materie de spații office nu doar din București, Timișoara, Iași sau Cluj, ci și în Sibiu, Craiova sau alte orașe din România.

Printre noile caracteristici cheie ale birourilor în acest an de cotitură, înainte de perioada post-pandemie se numără: 

– mai multă flexibilitate în materie de spații de birouri, pe măsură ce angajatorii caută soluții pe termen scurt, până la revenirea la unele modele de lucru office stabile; se va întâmpla asta în Capitală, dar și dacă vorbim, de exemplu, de birouri de închiriat Târgu Mureș, Constanța, Arad etc.;

–  spațiile de birouri cele mai solicitate vor fi amplasate central și vor avea facilități multiple, inclusiv și căi de transport eficiente;

– spațiile de lucru individuale vor crește ca suprafață, inversând o tendință prezentă în ultimul deceniu, aceea de „înghesuire” a personalului într-o singură incintă;

–  birourile vor trebui să se adapteze, vor trebui ca să fie capabile ca să ofere măcar o parte din confortul casei cu care angajații ce au efectuat munca de la distanță s-au obișnuit în ultimul an.

Întoarcerea la birou va fi, fără îndoială, un proces lung și lent și, ca în cazul majorității previziunilor despre impactul pandemiei de coronavirus în alte domenii, va fi supus unor transformări de substanță.

Totuși, o constantă se observă deja și în țara noastră: chiar dacă mulți angajați spun că le place foarte mult ca să lucreze de acasă, există și un segment dintre aceștia care sunt nerăbdători ca să se întoarcă la birou, să iasă din locuințele lor, să schimbe un pic atmosfera, chiar dacă lucrul la birou vine și cu o doză mult mai mare de stres.

Când se va întâmpla asta, este posibil ca ei să găsească birourile ca fiind niște locuri foarte diferite de acelea din care au plecat brusc acum mai bine de un an, în martie 2020. Iar acest fapt nu este în esență un lucru rău. Dimpotrivă, putem spune.

Vrei și tu să închiriezi niște birouri în care angajații tăi să se simtă excelent? Echipa Activ Property Services te poate ajuta cu mult profesionalism în această privință. Contactează experții imobiliari de aici chiar acum!