Lăzi congelatoare pentru HoReCa și uz comercial


A-ți dota unitatea cu lăzi congelatoare compacte și spațioase este soluția ideală pentru echiparea magazinelor mici, a firmelor HoReCa, nu doar pentru congelarea alimentelor în cantitate mai mare acasă.

O ladă congelatoare nu este altceva, decât un congelator orizontal de înălțime relativ joasă, dotat cu unul sau mai multe compartimente de diferite dimensiuni.

Vezi în continuare cum poți să alegi o ladă congelatoare profesională care să se potrivească perfect cu scopuri specifice pe care le vizezi în unitatea ta, luând în considerare toți parametrii relevanți.

Numărul de compartimente al lăzii congelatoare

În funcție de producător și de model, un astfel de echipament frigorific poate avea un compartiment unic sau un spațiu interior împărțit în două sau chiar trei zone distincte (de obicei divizarea se face cu ajutorul unor separatoare mobile).

a) Lada congelatoare cu o unică zonă interioară de depozitare este ideală pentru așezarea acolo a unor produse mai voluminoase.

b) Lăzile cu două sau mai multe zone suntseparate prin pereți sau coșuri speciale și reprezintă soluția perfectă pentru înghețarea produselor de dimensiuni mai mici. Sunt foarte bune, deoarece bunurile respective se pot clasifica după data de expirare, marcă, gramaj și alți parametri semnificativi. Ele sunt potrivite mai ales pentru unitățile unde se vând produse cu amănuntul.

Echipamentele ce dispun de camere separate fixe au alături de avantajele lor evidente și o serie de dezavantaje.

Spre exemplu, compartimentele mici nu permit întotdeauna utilizarea rațională a volumului lăzii frigorifice orizontale, mai ales dacă este necesară înghețarea produselor de dimensiuni ceva mai mari. În acest caz, este recomandabil să se acorde atenție modelelor cu o cameră interioară mare de depozitare ce au pereți interiori de separare mobili, ce se pot scoate la nevoie.

Volumul lăzii congelatoare

Volumul unei astfel de lăzi frigorifice depinde direct de dimensiunile generale ale echipamentului respectiv. Se calculează în litri și pe baza lui se poate calcula și numărul maxim de produse care pot fi depozitate în interior, raportate la volumul fiecăruia dintre ele.

Gama de modele de lăzi orizontale frigorifice moderne este reprezentată de echipamente diverse. Se găsesc la distribuitorii de dotări HoReCa de acest gen, începând cu acelea care au un volum de 80 până la 400 de litri sau chiar mai mult.

Lăzile congelatoare mici orizontale sunt proiectate mai degrabă pentru uz casnic, iar modelele cu un volum de 200 litri sau mai mult sunt potrivite nu atât pentru folosința persoanelor fizice, ci mai degrabă pentru un magazin sau o unitate HoReCa.

Majoritatea lăzilor congelatoare profesionale ce se pot comanda acum de la distribuitorii autorizați sunt echipate cu coșuri speciale detașabile și separatoare glisante. Un astfel de set complet este excelent, deoarece permite atât lucrătorilor din HoReCa, precum și acelora din comerțul cu amănuntul, să organizeze rațional spațiul în interiorul echipamentului de congelare, la nevoie putându-se face loc fie produselor mai mari, cât și celor mici.

Regimul temperaturii unei lăzi congelatoare

După tipul de regim de temperatură, lăzile congelatoare profesionale sunt împărțite în echipamente frigorifice care oferă o temperatură în jurul limitei de îngheț și altele care oferă posibilitatea setării unei temperaturi negative scăzute. Primul tip este capabil să mențină temperatura la minus 5 până la plus 5 grade Сelsius, iar al doilea merge de obicei până la minus 25 grade Celsius.

Modelele de echipamente frigorifice care permit setarea de temperaturi multiple sunt o soluție universală în prezent, permițând să se programeze o temperatură optimă cuprinsă de multe ori în intervalul de temperaturi cuprins între plus 10 și minus 25 grade Celsius.

Clasa climatică

Marcajele N, SN, ST, T denotă clasa climatică a congelatorului.

Alegerea acestui indicator ar trebui să se bazeze pe temperatura externă la care va funcționa lada congelatoare. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare următorul aspect: cu cât este mai mare clasa climatică, cu atât este mai mare consumul de energie.

Astfel, nu are sens să dobândim un utilaj de clasă T fără o necesitate obiectivă. Modelele din cea mai înaltă clasă climatică T funcționează corespunzător la temperaturi de până la 43 grade Celsius, deci sunt adesea achiziționate pentru a fi utilizate ca echipamente de vânzare stradală.

Prețul lăzilor comerciale

Prețurile modelelor de lăzi congelatoare cu sistem de dezghețare mecanică sunt semnificativ mai mici. Datorită caracteristicilor de proiectare care ajută la menținerea aerului rece în interiorul camerei la deschidere, aceste echipamente congelatoare orizontale nu trebuie decongelate frecvent.

Materialele din care sunt confecționate

Unul dintre cei mai importanți factori care afectează durabilitatea echipamentului și calitatea congelării sunt materialele din care este confecționată lada frigorifică respectivă.

Prin urmare, dacă este posibil, se recomandă să se acorde preferință lăzilor congelatoare al căror corp este fabricat din oțel zincat.

Pe lângă oțel, interiorul poate fi la unele modele și din aluminiu. Are o conductivitate termică mai bună, dar principalele sale dezavantaje sunt susceptibilitatea la oxidare, care contribuie la păstrarea mirosurilor pe termen lung și rezistența scăzută.

În schimb, dacă și carcasa interioară este fabricată din oțel zincat, rezistent la coroziune, nu se vor absorbi mirosurile, doar că oțelul are o conductivitate termică mai mică, decât aluminiul.

Consumul de energie electrică

Eficiența energetică este cel mai important parametru, atunci când alegeți o ladă congelatoare orizontală, deoarece afectează direct facturile de energie electrică. În funcție de clasă, acest echipament poate fi etichetat cu literele de la A la G.

În prezent, producătorii oferă echipamente a căror eficiență energetică nu este mai mică de A (cu mai multe plusuri). Aceste congelatoare orizontale sunt mai scumpe, dar pe termen lung contribuie la economii vizibile.

Găsești acum la TC Romania Crown Cool lăzi congelatoare la preț promoțional. Intră să le analizezi în detaliu pe site-ul lor de prezentare chiar acum! Stocurile sunt limitate!

Publicitate