Vacanta la Busteni cu agentia de turism Iritravel!


Vacanta la Busteni cu agentia de turism Iritravel!

Daca esti din Bucuresti si vrei ca sa mergi la munte, cel mai la indemana ar fi sa alegi statiunea Busteni. Intra pe iritravel.ro pentru a-ti rezerva o cazare pentru vacanta ta viitoare.

In primul rand pentru ca la Busteni este baza de plecare spre niste locuri mirifice cum nu mai gasesti in alte parti ale tarii si chiar ale lumii.

In primul rand ar vorba de manastirea Caraiman. Este un loc duhovnicesc pe care il vei aprecia la justa lui valoare. Slujbele sunt fantastice, lacasul de cult spectaculos.

Pentru ca este inca pandemie, poti sa stai si afara si sa asculti liturghia, pentru ca vei simti aceeasi energie deosebita ca si in biserica.

Exista inclusiv banci pe care poti sta, chiar si un micut iaz unde vara se zbenguiesc niste pestisori mici.

Dar si pasari si animalute sunt o gramada aici. Mie imi place mereu ca impreuna cu copiii sa merg la aceasta micuta gradina zoologica unde vei gasi de la pauni, curcani, gainuse motate, porumbei si papagali, pana la iepurasi si hamsteri.

La intrare o sa gasesti si un pangar de unde poti cumpara niste icoane deosebite, precum si alte obiecte ortodoxe pe care merita sa le duci cu tine acasa.

Dupa ce treci pe la manastirea Caraiman, evident ca urmatoarea oprire este la statia cu telecabina, ca sa ajungi la Babele si la Cruce. 

Este un munte misterios, se stie asta din vechime. istorisiri stravechi spun ca muntele acesta fost demult lacasul unui  vrajitor extrem de puternic pe nume Caraiman. Unul asa, ca pe plaiurile noastre. Unul care canta din cimpoi pentru ca totul: campii si paduri sa inverzeascasi sa infloreasca. 

Din nefericire, cum se intampla si in familiile de acum, avand mai multi copii, acestia au inceput ca sa se razboiasca pe avere. Inteleptul vrajitor a hotarat ca, pentru ca sa puna capat discutiilor, sa le-o imparta in mod egal. 

Nici asa nu a fost bine, pentru ca unii dintre mostenitori au ramas fara partea lor de bogatie rapid si au jinduit la fratii mai chivernisiti, iar scandalurile au reinceput.

Vrajitorul s-a amarit tara, a inceput ca sa planga de tristete atat de mult incat lacrimile sale au devenit rauri care au ajuns pana la Marea Neagra. 

Colac peste pupaza, unii dintre copii au vrut sa ii fure apoi cimpoiul fermecat, dar s-a iscat din senin o furtuna teribila care i-a oprit. Marele vrajitorul Caraiman inca mai doarme cu cimpoiul sub cap, iar instrumentul sau rasuna prelung cand sunt furtuni.

Nu-i asa ca v-a placut povestea?

Merita sa mergi la Busteni si pentru ca este si cea mai usoara cale de acces catre Sfinx: pornind cu telecabina Busteni –spre Babele, un traseu cu o lungime de 4350 m si o diferenta de nivel de 1235 m. Iar apoi pe jos, evident!

Cu siguranta esti de acord cu mine ca impozanta Cruce de pe Caraiman este este fabuloasa.

Acest monument national de clasa A mai este denumit, pe buna dreptate, Crucea Eroilor Neamului. A fost construita vreme de doi ani, intre 1926 si 1928, pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial. Este o realizare 100% romaneasca, impresionata inca de la inaugurare. In curand se implineste un secol de cand a devenit cel mai cunoscut reper al Vaii Prahovei, dar si unul dintre simbolurile nationale de prim ordin al Romaniei, alaturi de Sfinxul din Bucegi.

Nu stiu daca voi stiati, dar vestita Cruce de pe Caraiman a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai inalta cruce din lume (39,30 m) care a fost pusa pe un varf montan, la peste 2.291 metri. Adica foarte aproape de cota  varfului Caraiman (2.386 metri).  

Acest monument al eroilor romani se remarca prin faptul ca este unic in lume atat prin altitudinea amplasarii, cat si prin dimensiunile sale. Este cea mai inalta structura metalica situata intr-o zona montana, la inaugurare, fiind asemuita de multe ori de romani si straini cu Turnul Eiffel din Paris, Statuia Libertatii din New York sau, de ce nu, cu Iisus din Rio de Janeiro.

Cu titlul de curiozitate, specialistii spun ca Sfinxul din Muntii Bucegi are aproape aceeasi inaltime ca si faimosul Sfinx din Egipt? Este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine, care masoara 8 metri in inaltime si 12 metri in latime. Conform arheologilor, Sfinxul este reprezentarea unei divinitati supreme din timpuri pelasge.

Si tot de la Busteni pornind, poti ajunge si in Valea Alba din Bucegi, loc care afecteaza aparatele de fotografiat. Acesta este poate cel mai umblat traseu nemarcat din Bucegi, care este cautat expres de cei pasionati de mistere. Valea Alba delimiteaza Muntele Caraiman de Muntele Costila. Sunt multe fenomele paranormale in zona, despre care au povestit in multe emisiuni cei de la revista „Lumea misterelor“.

Mai mult decat atat, se pare ca in Bucegi, pe culmi, se inregistreaza un nivel ridicat de energie. Nu se stie insa de unde provine aceasta. Se vorbeste de ideea ca acolo sa fi fost un sanctuar, parte din Triunghiul de aur al Daciei, trei puncte cu energie foarte mare. Controversele conitnua si in zilele noastre.

Si mai este si floarea de colt, monument al naturii. Floarea unica a Bucegilor are si ea o legenda frumoasa, buna de spus de Craciun: ar fi fost creata cand Steaua de la Rasarit, care ii calauzea pe cei Trei Magi, a explodat deasupra Bucegilor in mii de stele, fiecare dintre ele transformandu-se intr-o floare alba, asemanatoare unei stelute, numita floare de colt.

Nu-i asa ca vrei si tu sa mergi la vara la Busteni?