Dacă ești în căutarea unei birou arhitectură în Cluj-Napoca, Timișoara, București, alege
Upstudioproject!

Întrucât construirea oricărei instalații este o chestiune serioasă și extrem de responsabilă, problema alegerii unui antreprenor de lucrări trebuie abordată cu atenție și cu o atenție deosebită. Având în vedere că cererea pe această piață este constant ridicată, nu este de mirare că există o creștere treptată a ofertei: numărul birourilor de arhitectură este în creștere și în Romania. Acest lucru, pe de o parte, oferă clientului libertatea de alegere, dar, pe de altă parte, face dificilă găsirea unei opțiuni cu adevărat valoroase.
Cum alegi o firmă de arhitectură bună?
În primul rând, trebuie să analizezi cu atenție propunerile existente, stabilindu-ți ca prim țel, pe acela de a-i elimina imediat pe cei care oferă servicii de calitate scăzută. Recenziile online despre un anumit birou, îți poate oferi un pic de ajutor. În același timp, este recomandabil să comunici în direct cu foștii clienți, deoarece părerile postate pe Internet nu pot fi întotdeauna de încredere. În plus, merită să ne amintim că fiecare birou de arhitectură trebuie să aibă o autorizare pentru a-și desfășura activitățile, aceasta fiind o condiție prealabilă în România.
Când ai ales o anumită firmă, să zicem Upstudioproject, trebuie să te familiarizați cu portofoliul acesteia, adică să privești proiectele deja finalizate de arhitecții de aici. Cu cât vezi mai multe astfel de lucrări, cu cât sunt mai diverse, cu atât mai bine: acest lucru îți dă încrederea că și tu vei obține un rezultat final cu adevărat de înaltă calitate.
Cel mai important factor care influențează alegerea unui client este costul serviciilor practicate de biroul de arhitectură ales. Un preț prea mic, desigur, este atractiv, dar cel mai adesea ascunde fie o calitate scăzută a muncii. Și mai frecvent, un preț mic se transformă în cele din urmă într-unul mai mare, deoarece nu reflectă imaginea completă, adică, există o adevărată înșelăciune a clientului.
Ce este un birou de arhitectură și proiectare?
După forma juridică, orice firmă de arhitectură sau proiectare este persoană juridică (cel mai adesea va fi un SRL). Aproape toate tipurile de lucrări și servicii din domeniul proiectării, sondajului și construcției pot fi efectuate pe baza de autorizații sau apartenența la Asociația Arhitecților din România.
Organizațiile de arhitectură și proiectare efectuează lucrări și pregătesc documente care vor fi necesare:
- pentru a obține informații exacte despre dimensiunea clădirilor, spațiilor, structurilor, ingineriei comunicațiilor;
- să se pregătească pentru aprobarea și desfășurarea lucrărilor de construcție (construcție de instalații, reconstrucție, reamenajare);
- pentru înregistrarea drepturilor și înregistrarea imobilelor;
- pentru a obține date despre starea reală a obiectului, elementele și structurile sale individuale.
Deși numele biroului se referă doar la arhitectură și design, acesta poate avea în personal și alți specialiști de specialitate. De exemplu, pentru proiectare arhitecturală complexă, topografii, inginerii, tehnicienii, designerii sunt implicați în lucrarea finală.
Arhitectura, designul și construcția sunt întotdeauna interconectate. Orice proiect de construcție sau reconstrucție a unei clădiri prevede selecția și justificarea soluțiilor arhitecturale pe care antreprenorul le va implementa în timpul lucrării. Prin urmare, doar munca complexă a specialiștilor de diferite profiluri garantează că proiectul va respecta specificațiile cerințelor clientului și codurile de construcție. Cel mai bine este să alegi o firmă specializată care asigură proiectarea arhitecturală de orice complexitate, oferă prețuri accesibile și asistență în obținerea de aprobări.
Ce lucrări și servicii ai nevoie să comandați în biroul de arhitectură și proiectare?
- dezvoltarea conceptului arhitectural și a proiectului în mod unitar;
- studii și măsurători în materie de clădiri, spații de diferite tipuri;
- asistență în aprobarea documentației proiectului;
- lucrări cadastrale.
Participarea arhitecților este necesară în toate etapele de proiectare a clădirii, de la alegerea unui concept preliminar al unui obiect până la justificarea deciziilor în conținutul proiectului. Soluțiile arhitecturale vor fi corelate cu amenajarea și amenajarea clădirii, cu determinarea amplasării și așezarea comunicațiilor inginerești.
Proiectarea arhitecturală a clădirilor și structurilor prevede următoarele elemente:
- studiul parametrilor de construcție admisibili (de exemplu, dacă există o limită a numărului de etaje ale unei clădiri, arhitectul trebuie să aleagă soluții pentru aceste cerințe);
- aspectul clădirii trebuie să respecte cerințele arhitecturale și artistice ale orașului (pentru aceasta, arhitecții selectează aspectul adecvat al fațadelor și soluțiile pentru aspectul clădirii);
- proiectarea arhitecturală a clădirilor rezidențiale se realizează ținând cont de normele de siguranță la incendiu, sanitare, epidemiologice și de altă natură.
Ce documente poate întocmi un birou de proiectare arhitecturală?
Pe baza rezultatelor lucrării, organizațiile de arhitectură și design se pot emite următoarele documente:
- rapoarte tehnice, acte și concluzii bazate pe rezultatele sondajelor, anchetelor făcute la fața locului;
- planuri, desene, scheme de specialitate;
- proiecte de diferite tipuri;
- planuri tehnice bazate pe rezultatele lucrărilor cadastrale;
- proiecte de arhitectură;
- proiecte de proiectare;
- proiecte ale conceptului de clădire viitoare.
Date contact UPstudioproject:
- Sinaia, nr. 2B
- tel.: 0742 068 582
- upstudioproject@gmail.com
- www. upstudioproject.com
- pagina FB: UPstudioproject